LMPF | Rasa Rakštelienė. Darbuotojų motyvacijos aritmetika
19076
post-template-default,single,single-post,postid-19076,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Rasa Rakštelienė. Darbuotojų motyvacijos aritmetika

Rasa Rakštelienė. Darbuotojų motyvacijos aritmetika

Darbdaviams šiandien tenka įveikti didžiulį iššūkį – atsižvelgti į gana staigiai pasikeitusius darbuotojų poreikius ir lūkesčius. Nors tradiciškai svarbiausiu kriterijumi renkantis darbą išlieka užmokestis, vis svarbesniais motyvais tampa lankstaus darbo galimybės ir individualus dėmesys žmogui, jo sveikatai bei interesams.

„Gjensidige“ užsakymu atlikta Lietuvos gyventojų apklausa rodo, kad mūsų šalies darbdaviams tenka spręsti lygiai tokius pat darbuotojų motyvavimo klausimus kaip ir užsienio kolegoms.

Finansinė dalis, motyvuojanti darbuotojus, išlieka pati svarbiausia. Atlygio sistemos skaidrumas, aiškumas ir nuspėjamumas yra būtinas absoliučiai visose įmonėse, nepriklausomai nuo jų dydžio. Darbdavys privalo sekti kiekvienos pareigybės atlygio rėžius rinkoje ir pagal rinkos tendencijas reaguoti į darbo užmokesčio pokyčius.

Toks jo monitoringas turi būti nuolatinis ir nepertraukiamas, nes kitu atveju galima praleisti svarbius pasikeitimus bei patirti riziką dėl talentų pritraukimo ir jų išlaikymo. Net jei atlygio už darbą rėžiai rinkoje išlieka pakankamai stabilūs, darbo užmokesčio klausimai su kiekvienu darbuotoju turėtų būti aptariami ne rečiau kaip kartą per metus.
https://www.lrt.lt/naujienos/verslo-pozicija/692/2229573/rasa-raksteliene-darbuotoju-motyvacijos-aritmetika