LMPF | DARBUOTOJAI PRIEŠTARAUJA VALSTYBINIŲ MIŠKŲ URĖDIJOS REGIONINIŲ PADALINIŲ SKAIČIAUS SUMAŽINIMUI
19037
post-template-default,single,single-post,postid-19037,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

DARBUOTOJAI PRIEŠTARAUJA VALSTYBINIŲ MIŠKŲ URĖDIJOS REGIONINIŲ PADALINIŲ SKAIČIAUS SUMAŽINIMUI

DARBUOTOJAI PRIEŠTARAUJA VALSTYBINIŲ MIŠKŲ URĖDIJOS REGIONINIŲ PADALINIŲ SKAIČIAUS SUMAŽINIMUI

Atsiliepiant į VĮ Valstybinių miškų urėdijos (toliau – VMU) generalinio direktoriaus š. m. spalio 9 d. darbuotojų susirinkime išreikštą kvietimą teikti pasiūlymus VMU pokyčiams, VMU veikiančių profesinių sąjungų Jungtinė atstovybė (toliau – JA) gruodžio 18 d.  VMU  generaliniam direktoriui Valdui Kaubrei įteikė  darbuotojų pasiūlymą – 1374 darbuotojų (apie 57 proc.  darbuotojų) pasirašytą raštą „Dėl planuojamos VMU regioninių padalinių pertvarkos“. Raštą pasirašę VMU darbuotojai nepritaria pokyčiams, kai  jų būtinumui nėra   aiškios priežasties,  nesuprantami ar neatskleidžiami pokyčių tikslai, o jų  pasekmės neprognozuojamos bei  nesutinka su regioninių padalinių skaičiaus sumažinimu, paslepiamu po deklaruojamu tikslu subalansuoti darbo krūvius. Jau įvykdyta girininkijų pertvarka pademonstravo, kad VMU administracija ir valdyba darbo krūvių išlyginimą supranta tik kaip  jų padidinimą iki maksimalių.

Jeigu generalinio direktoriaus kvietimas teikti pasiūlymus buvo tikrai nuoširdus, o ne viešųjų ryšių akcija ar demokratijos imitacija, VMU administracija ir valdyba privalo atsižvelgti į 1374 darbuotojų nuomonę ir išlaikyti esamą regioninių padalinių skaičių.

JA nuomone, labai svarbu įmonėje išlaikyti stabilumą ir leisti darbuotojams ramiai dirbti, nes kvietimai „pokyčiams dėl pokyčių“ tik sukelia įtampas, stresą bei  trukdo darbuotojams normaliai atlikti savo tiesioginį darbą ir blogina įmonės, kaip stabilaus darbdavio, įvaizdį.

LMPF informacija