LMPF | I. Pupienienė: vadovai labiausiai vengia savo tiesioginio darbo
18953
post-template-default,single,single-post,postid-18953,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

I. Pupienienė: vadovai labiausiai vengia savo tiesioginio darbo

I. Pupienienė: vadovai labiausiai vengia savo tiesioginio darbo

„Jeigu vadovai suprastų, kad jų darbas yra darbas su žmonėmis, jie taptų kur kas efektyvesnis. Nes ko vadovai kasdienoje iš tikrųjų labiausiai vengia, tai savo tiesioginio darbo. Tai yra susitikti akis į akį  su savo komandos nariais ir dirbti su jais, kad jie pasiektų tą rezultatą, kurio iš jų tikisi organizacija“, – aiškina VŽ akademijos lektorė, mokymų programos „Aš – naujas vadovas“ pranešėja.

Apie tai ji kalbės ir konferencijoje „Komandų lyderiai: kuriame vertę kartu“, kuri vyks gegužės 16 d. Ten bus paskelbti ir „Geidžiamiausių darbdavių“ nugalėtojai.

Podkaste kalbama, kad suinteresuotos pusės – darbuotojai ir akcininkai – vadovams turi skirtingų lūkesčių, o juos pateisinti, kad visi liktų patenkinti, sudėtinga.

„Pats vadovas labai dažnai net nežino, o ką gi jis turėtų daryti? Todėl kartais imasi visų darbų, kokie tik yra ant stalo. Taip vadovai dažnai tampa gaisrininkais, nes ieško vienokių ar kitokių sprendimų, norėdami įsiteikti tiek vienai, tiek kitai pusei. Bet realybė yra tokia, kad vadovai turėtų vadovauti. Visų pirma, daryti tai, kas šiame žodyje telpa. Ir pirmiausia žinoti, koks yra jo tikslas“, – aiškina I. Pupienienė.

Plačiau: https://www.vz.lt/verslo-valdymas/2023/04/25/i-pupieniene-vadovai-labiausiai-vengia-savo-tiesioginio-darbo#ixzz7zzmEglF9