LMPF | Baigiamas derinti Nacionalinis miškų susitarimas: politinės partijos grynina paskutines nuostatas
18667
post-template-default,single,single-post,postid-18667,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Baigiamas derinti Nacionalinis miškų susitarimas: politinės partijos grynina paskutines nuostatas

Baigiamas derinti Nacionalinis miškų susitarimas: politinės partijos grynina paskutines nuostatas

Trečiadienį Aplinkos ministerijoje Nacionalinio miškų susitarimo (NMS) dokumento projektas pristatytas politinių partijų atstovams. Po pristatymo politinių partijų atstovai nusprendė tęsti susitarimų paieškas tais klausimais, kuriais susitarimų grupėms nepavyko susitarti, aptarė, kaip organizuos tolesnį NMS procesą.

„Nacionalinis miškų susitarimas  sudėtingas, bet prasmingas procesas, kurio metu pavyko suburti bendruomenę, kuri kitu atveju nesišnekėtų. Iš devynių temų pasiekti susitarimai šešiose, tai labai geras rezultatas. Dabar turime su politikais susitarti, kaip judame toliau į priekį, politinės partijos turi pasakyti savo žodį“, – komentuoja aplinkos ministras Simonas Gentvilas.

Primename, kad susitarimo rengimas ir diskusijos dėl dokumento turinio vyko ilgiau nei metus 150 įvairaus formato renginiuose, procese dalyvavo apie 400 asmenų atstovaujančių daugiau nei 40 organizacijų, o galutinį susitarimų tekstą formulavo devynios teminės grupės, iš kurių susitarti pavyko šešioms.

Temose „Įvairialypių miško naudų suderinamumas ir ilgalaikis balansas“, „Geresnė biologinės įvairovės apsauga miškuose“ ir „Miškų teikiamos ekonominės naudos padidinimas“ nepavyko pasiekti sutarimo dėl ypatingai išsiskiriančių ir viena kitai prieštaraujančių atskirų interesų grupių pozicijų.

Daugiau: https://am.lrv.lt/lt/naujienos/baigiamas-derinti-nacionalinis-misku-susitarimas-politines-partijos-grynina-paskutines-nuostatas