LMPF | „Vilniaus viešojo transporto“ darbuotojai stabdo darbo sutartis, vadovybė ragina spręsti konfliktą be ultimatumų
18626
post-template-default,single,single-post,postid-18626,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

„Vilniaus viešojo transporto“ darbuotojai stabdo darbo sutartis, vadovybė ragina spręsti konfliktą be ultimatumų

„Vilniaus viešojo transporto“ darbuotojai stabdo darbo sutartis, vadovybė ragina spręsti konfliktą be ultimatumų

„Vilniaus viešojo transporto“ (VVT) profesinei sąjungai ir vadovybei nesutariant dėl darbuotojų garantijų ir naujos kolektyvinės sutarties, profsąjunga antradienį pranešė apie 760-ies darbuotų ketinimus nuo gegužės vidurio stabdyti darbo sutartis. Tuo metu vadovybė nurodo, kad darbuotojai profesinės sąjungos yra klaidinami.

„Šiandien 760 VVT darbuotojų bandė įteikti bendrovei savo prašymus, taip įspėdami, kad jie stabdo savo darbo sutartis nuo gegužės 16 dienos, kadangi bendrovė nevykdo 2018 metų kolektyvinėje sutartyje nustatytų įsipareigojimų“, – spaudos konferencijoje teigė Algirdas Markevičius, „Vilniaus viešasis transportas“ darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas.

„Šiandien buvome atvykę ir bendrovė kategoriškai atsisakė priimti darbuotojų prašymus“, – pabrėžė jis.

Advokatų profesinės bendrijos „Triniti Jurex“ advokatas Nerijus Kasiliauskas informavo, kad sutarčių stabdymas yra Darbo kodekse numatyta galimybė neiti į darbą tris mėnesius – per juos darbuotojas negali būti atleistas, taip pat jam privalo būti mokamas valstybės nustatytas minimalus darbo užmokestis.

Daugiau: https://www.vz.lt/transportas-logistika/2022/05/10/vilniaus-viesojo-transporto-darbuotojai-stabdo-darbo-sutartis-vadovybe-ragina-spresti-konflikta-be-ultimatumu