LMPF | Aplinkos apsaugos departamentui vadovaus Pasaulio banko ekspertas
18543
post-template-default,single,single-post,postid-18543,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Aplinkos apsaugos departamentui vadovaus Pasaulio banko ekspertas

Aplinkos apsaugos departamentui vadovaus Pasaulio banko ekspertas

Nuo šių metų kovo 7 d. Aplinkos apsaugos departamento vadovo pareigas pradės eiti pasaulio banko ekspertas, buvęs Prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėjas, Ūkio viceministras Giedrius Kadziauskas.

„Aplinkos apsaugos departamentas su naujuoju direktoriumi Giedriumi Kadziausku pradės naują etapą. Tikiu, kad jo sukaupta pasaulinė kontroliuojančių institucijų geroji praktika taps Lietuvos aplinkosaugos standartu. Tuo pačiu noriu padėkoti laikinai departamentui vadovavusiam Raimondui Sakalauskui ir visam departamento personalui už kantrybę pereinamuoju laikotarpiu. Pirmadienis Lietuvos aplinkosaugoje bus pažangos etapo pradžia“, – komentavo aplinkos ministras Simonas Gentvilas.

Giedrius Kadziauskas – verslo priežiūros institucijų veiklos ekspertas, ilgametę patirtį sukaupęs pasaulio ir nacionalinėse įstaigose. Naujasis Aplinkos apsaugos departamento vadovas verslo priežiūros ir reguliavimo klausimais nuo 2013 m. yra konsultavęs tokias įstaigas kaip Pasaulio banko grupę (World Bank group), Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizaciją (OECD), NRD AS, Arthur D. Little, Europos Komisiją ir kt.

Giedrius Kadziauskas taip pat buvo Prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėju ekonominės politikos, verslo aplinkos, investicijų skatinimo ir transporto politikos klausimais. Prieš tai ėjo Ūkio viceministro pareigas. Dirbo ekspertu tokiose įstaigose kaip „Investuok Lietuvoje“, Lietuvos laisvosios rinkos institute. Giedrius Kadziauskas yra baigęs teisės magistro studijas Rygos aukštojoje teisės mokykloje ir Vilniaus universitete.

Konkursą laimėjęs Giedrius Kadziauskas pakeis laikinai ėjusį pareigas direktorių Raimondą Sakalauską, kuris buvo paskirtas, kai iš pareigų dėl netinkamos kvalifikacijos buvo atleista Olga Vėbrienė. Olgos Vėbrienės skundas dėl atleidimo iš pareigų Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo galutiniu ir neskundžiamu sprendimu, priimtu šį trečiadienį, atmestas kaip nepagrįstas.

AM informacija