LMPF | PALAIKOME „ACHEMOS“ DARBUOTOJŲ STREIKĄ!
18511
post-template-default,single,single-post,postid-18511,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

PALAIKOME „ACHEMOS“ DARBUOTOJŲ STREIKĄ!

PALAIKOME „ACHEMOS“ DARBUOTOJŲ STREIKĄ!

 

Lietuvos Miško ir miško pramonės darbuotojų profesinių sąjungų federacija išsiuntė laišką AB „Achema“  generaliniam direktoriui Ramūnui  Miliausku ir koncerno „Achema“ valdybos pirmininkei Lydai Lubienei. Laiške   reiškiamas palaikymas AB “Achema” darbuotojų streikui ir jų iškeltiems reikalavimams:

  • Darbuotojų tarifinį darbo užmokestį indeksuoti kartą per metus, dėl konkretaus indeksacijos dydžio ateinantiems metams susitarti iki metų pradžios.
  • Visiems darbuotojams skirti vienkartinį paskatinimą už metinius rezultatus, priklausomai nuo pasiektų rezultatų.
  • Susitarti dėl ilgesnės nei numatyta Darbo kodekse viršvalandžių trukmės.
  • Darbo apmokėjimo sistemą nustatyti kolektyvine sutartimi bei su ja supažindinti visus darbuotojus.
  • Pasirašyti AB „Achema“ kolektyvinę sutartį, kuri galiotų 2 metus.

AB „Achema“    profesinė sąjunga net kelerius metus bandė užmegzti konstruktyvų dialogą su bendrovės vadovybe ir ėmėsi visų įmanomų taikaus susitarimo priemonių, tačiau, deja, darbdavys tik imitavo dialogą. Šiuo metu kolektyvinės derybos nebevyksta, o Valstybinė darbo inspekcija atlikusi tyrimą nustatė darbo teisinius santykius reglamentuojančių teisės aktų pažeidimus ir darbdavį atstovaujantį asmenį patraukė administracinėn atsakomybėn.

AB “Achema” darbuotojų streikas prasidės vasario 8 d., 8.00 val.

Šiam streikui pritarė virš 80 proc. profesinės sąjungos narių – 30 proc. bendrovės darbuotojų.

 

LMPF informacija