LMPF | Piketuoja KLASCO darbuotojai
18489
post-template-default,single,single-post,postid-18489,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Piketuoja KLASCO darbuotojai

Piketuoja KLASCO darbuotojai

Šiandien, ketvirtadienį, nuo 13 iki 14 val. KLASCO bendrovėje vyks piketas! KLASCO – Koncerno „Achema grupė“ narė. Piketą organizuoja AB „Klaipėdos jūrų krovinių kompanija“ darbuotojų profesinė sąjunga, Dokininkų profesinė sąjunga ir Lietuvos jūrininkų sąjunga.

Pasak Romo Liaudanskio, Dokininkų profesinės sąjungos pirmininko, svarbiausios problemos – atlyginimai ir vadovybės nenoras derėtis. Pernai gruodį profesinės sąjungos raštu kreipėsi į bendrovės vadovybę, siekdamos derėtis dėl atlyginimų didinimo 20-25 proc. Deja, susitikimas su darbdaviu pasirodė bevaisis: daug kalbėta, patikinta, kad algos augo, bet nei profesinėms sąjungoms, nei darbuotojams nepateikta konkreti informacija.

„Vadovybė sako, kad yra problemų, susiduriama su dideliais iššūkiais, vis tik konkrečiais tai pagrindžiančiais skaičiais nesidalina ir nė nebando rasti kompromiso derantis. Vakar paaiškėjo dar viena bloga naujiena – darbdavys šiemet nusprendė nemokėti metinio paskatinimo“, – pasakoja R. Liaudanskis.

Kadangi ankstesniais metais atlyginimai augo mažai, o šiemet dėl išaugusios infliacijos situacija tapo dar sudėtingesnė, piketas reikalingas atkreipti dėmesį į prastą darbuotojų situaciją. Dabar socialinis dialogas – akligatvyje.

„Palaikome kolegas ir jų akciją. Sprendžiant su darbuotojais susijusius klausimus, profesinės sąjungos turi turėti vietą prie derybų stalo. Vilkinimas, nesidalinimas konkrečia informacija, nenoras bendrai ieškoti sprendimų priešina žmones, kelia nereikalingą įtampą ne tik bendrovėje KLASCO, bet ir kitose Koncernui priklausančiose įmonėse“,  – pažymi Achemos darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkė Birutė Daškevičienė.