LMPF | Prie VVT direktoriaus durų žada nakvoti darbuotojai, vadovas tai sieja ir su skiepais
18465
post-template-default,single,single-post,postid-18465,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Prie VVT direktoriaus durų žada nakvoti darbuotojai, vadovas tai sieja ir su skiepais

Prie VVT direktoriaus durų žada nakvoti darbuotojai, vadovas tai sieja ir su skiepais

Trečiadienį prie „Vilniaus viešojo transporto“ (VVT) direktoriaus Dariaus Aleknavičiaus durų susirinko minia profesinės sąjungos narių, kurie sako taip mėginantys ieškoti sprendimų. Anot įmonės darbuotojų profesinės sąjungos pirmininko Algirdo Markevičiaus, jie nebegali klausyti to, ką bendrovė komunikuoja viešai, todėl atėjo pasisakyti, kaip yra iš tikrųjų. O direktorius sako, kad viena šio triukšmo priežasčių gali būti ir skiepai.
O tas „iš tikrųjų“, pasak A.Markevičiaus, yra labai liūdna: darbo užmokestis nedidėja, darbo sąlygos negerėja, kolektyvinės sutarties nėra.

„Įmonė teisiasi su darbuotojais teismuose, skundžia visus sprendimus, problemų nesprendžia ir bando tiesiog komunikacinėmis priemonėmis paišyti gražią ateitį, nors mes turime liūdną dabartį. Tai mes čia susirinkome ir, jeigu negausime atsakymų, šiandien liksime ir nakvoti prie direktoriaus durų. O direktorius kol kas mato tik viena – sutaupyti vieną milijoną grynojo pelno, nežiūrint to, kad darbuotojai pervargę“, – kalbėjo A.Markevičius. Jis teigė, kad su direktoriumi kalbamasi ir esą pagrindinis klausimas, ar yra perspektyvų likti darbe, ar geriau ieškotis kito darbo. „Darbo užmokestis jau neatitinka nei darbuotojų lūkesčių, nei darbo specifikos, funkcijų, kurias jie atlieka“, – teigė profsąjungos pirmininkas.

Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/naujiena/aktualu/lietuva/prie-vilniaus-viesojo-transporto-direktoriaus-duru-minia-darbuotoju-zada-ir-nakvoti-56-1626796?copied