LMPF | Ieškant Nacionalinio miško susitarimo Aplinkos ministerija iš stebėtojo pereina į dalyvio vaidmenį
18413
post-template-default,single,single-post,postid-18413,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Ieškant Nacionalinio miško susitarimo Aplinkos ministerija iš stebėtojo pereina į dalyvio vaidmenį

Ieškant Nacionalinio miško susitarimo Aplinkos ministerija iš stebėtojo pereina į dalyvio vaidmenį

Pirmadienį Nacionalinio miškų susitarimo procesui įžengus į galutinę stadiją – susitarimo paiešką devyniomis temomis, Aplinkos ministerija imasi aktyvesnio vaidmens procesui koordinuoti. Aplinkos ministerija atidžiai moderuos procesą, o susitarimo grupių pasiekti rezultatai taps Nacionalinio miškų susitarimo dokumento dalimi.

Iki šiol Aplinkos ministerijos vaidmuo apsiribojo suteikiant platformą visiems sektoriaus dalyviams siūlyti savo idėjas ir tartis dėl miškų ateities. Matydama įtampas tarp 17 grupių ir įvertinusi kelių jų protestą, Aplinkos ministerija dar kartą patvirtina, kad susitarimo toliau, kaip ir nuo pat pradžių, bus siekiama laikantis bendrakūros principų.

Pasak aplinkos viceministro Dano Augučio, stebint kylančias įtampas, ministerija planuoja pasitelkti papildomus moderatorius ir į susitarimų grupes deleguos Aplinkos ministerijos ekspertus.

Pasitraukiantiems dalyviams teigiant, kad „Aplinkos ministerija neužtikrino lygiaverčio suinteresuotų šalių dalyvavimo“, Danas Augutis pabrėžia, kad ministerija stengėsi išgirsti visas puses. „Mes girdime išsakytą kritiką ir lūkestį suvaldyti procesą. Todėl nuo šiandien įsitraukiame į procesą ne tik kaip jo administratoriai, bet ir kaip visaverčiai dalyviai. Jau esame įsitraukę formuodami susitarimo temas, dabar dalyvausime visose susitarimų grupėse“, – sako Danas Augutis.

Daugiau: https://am.lrv.lt/lt/naujienos/ieskant-nacionalinio-misko-susitarimo-aplinkos-ministerija-is-stebetojo-pereina-i-dalyvio-vaidmeni