LMPF | SUSITIKIMAS SU S. GENTVILU
18402
post-template-default,single,single-post,postid-18402,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

SUSITIKIMAS SU S. GENTVILU

SUSITIKIMAS SU S. GENTVILU

Lapkričio 22 d. LMPF pirmininkė Diana Raitelaitienė bei LMPF Tarybos nariai Ina Bikuvienė ir Sigitas Radzevičius susitiko su Aplinkos ministru Simonu Gentvilu. Susitikime taip pat dalyvavo viceministras Danas Augutis ir Miškų politikos grupės vadovas Nerijus Kupstaitis. Buvo aptartos dvi temos: dėl VMU valdymo formos pertvarkos iš valstybės įmonės į akcinę bendrovę ir dėl darbo užmokesčio problemų VMU. Pokalbio metu buvo užtikrinta, jog pertvarkant į AB  bus sudėti visi įmanomi saugikliai, kad valstybiniai miškai nebūtų privatizuoti, liktų kompleksinė įmonės veikla bei dabartinė struktūra. Didesnė atsakomybė tektų įmonės valdybai. Ministras pažadėjo, kad raštiškai bus atsakyta į visus jam raštu pateiktus klausimus šia tema. Aptariant darbo užmokesčio klausimus, buvo informuota, kad pirminis planas sekančiais metais VMU bazinį darbo užmokestį didinti 7 proc. Darbo užmokesčio perspektyvos daug priklausys nuo medienos pardavimo aukciono pirmam 2022 m. pusmečiui rezultatų. Ministras pabrėžė, kad VMU – viena iš daugiausiai dividendų sumokanti valstybei jos valdomų įmonių, todėl galima galvoti ir apie didesnės dalies pajamų skyrimo darbuotojų darbo užmokesčiui.

Ministras taip pat pakvietė profesines sąjungas dažniau kreiptis aktualiais klausimais bei išreiškė norą susitikti su didesniu profesinių sąjungų atstovų ratu.

LMPF informacija