LMPF | LMPF Tarybos posėdis
18343
post-template-default,single,single-post,postid-18343,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

LMPF Tarybos posėdis

LMPF Tarybos posėdis

Spalio 14 d., po ilgokos kovidinės pertraukos, įvyko   tiesioginis LMPF Tarybos posėdis. Iš 35 Tarybos narių, jame gyvai dalyvavo  25, taip pat 5 nariai buvo prisijungę nuotoliniu būdu. Posėdžio metu buvo patvirtinta ir pasirašyta nauja VMU veikiančių profesinių sąjungų susitarimo dėl jungtinės atstovybės redakcija. Naujoje redakcijoje aiškiau ir konkrečiau detalizuotos Jungtinės atstovybės ir ją sudariusių profesinių sąjungų kompetencijos ir funkcijos.  Negalėję tiesiogiai dalyvauti profesinių sąjungų vadovai susitarimą pasirašys artimiausiu metu arba elektroniniu parašu. Nujaučiant, kad artėja sudėtingi sprendimai dėl girininkijų, Jungtinės atstovybės įgaliotinio mandatas suteiktas girininkijų darbuotojų atstovui Raimondui Juzikiui. Kadangi šiemet baigiasi VMU valdybos kadencija, LMPF Taryba antrai kadencijai į ją nutarė deleguoti Valstybinių miškų darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkę Iną Bikuvienę. Inos veikla valdyboje tenkino Tarybos narius, be to ji iki 2021 m. šiai valdybai ir vadovavo.

Buvo aptarta situacija dėl ilgą laiką neužimtų darbo vietų VMU. Konstatuota, kad daugiausiai yra neužimtos girininkų pavaduotojų ir eigulių pareigybės bei įvairios technikos operatorių darbo vietos. Pagrindinė to priežastis – darbo užmokestis VMU regioniniuose padaliniuose pasidarė visiškai nekonkurencingas darbo rinkoje,  žemesnis už šalies vidurkį. Kad darbuotojų kantrybė baigiasi,  patvirtino ir daugiau kaip 240 darbuotojų pasirašytas laiškas VMU administracijai, VMU valdybai bei LMPF su reikalavimu neatidėliojant didinti darbo užmokestį. Šių problemų sprendimui paspartinti LMPF Taryba nutarė raštiškai kreiptis į VMU steigėjo vadovą – Aplinkos ministrą bei į Seimo aplinkos apsaugos komitetą.

LMPF informacija