LMPF | „Vilniaus viešojo transporto“ darbuotojai prie savivaldybės „gyvens“ tol, kol bus išklausyti
18296
post-template-default,single,single-post,postid-18296,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

„Vilniaus viešojo transporto“ darbuotojai prie savivaldybės „gyvens“ tol, kol bus išklausyti

„Vilniaus viešojo transporto“ darbuotojai prie savivaldybės „gyvens“ tol, kol bus išklausyti

Protestuojantys UAB „Vilniaus viešasis transportas“ darbuotojai prie bendrovės savininkės – miesto savivaldybės – pastato praleido pirmąją naktį.  Rugsėjo 14 d. jie atsikraustė į Europos aikštę  reikalaudami sustabdyti esamų darbo ir socialinių standartų bendrovėje bloginimą, kolektyvinėje sutartyje numatyti darbo apmokėjimo sistemą, kaip nurodo Darbo kodeksas, kelti atlyginimus 10 proc., užtikrinti, kad būtų paisoma darbuotojų teisių.

UAB „Vilniaus viešasis transportas“ darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Algirdas Markevičius sako, jog iki šiol protestuojantys žmonės nesulaukė jokio dėmesio iš savivaldybės, o miesto meras Remigijus Šimašius, nors ir praėjo pro juos, tačiau reikalo išklausyti darbuotojų nematė. Bendrovės darbuotojai pasirengę būti prie savivaldybės dieną naktį tol, kol jų reikalavimai bus išklausyti ir išgirsti. Rengiamas ir radikalesnių akcijų planas, jei toks darbuotojų ignoravimas tęsis ir toliau. Protestą organizuoja penkios bendrovėje veikiančios profesinės sąjungos.

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos vadovė Inga Ruginienė stebisi tokia miesto valdžios pozicija, nes bloginant darbuotojų darbo sąlygas, prastėja ir paslaugos kokybė. Ji daro prielaidą, jog Vilniaus viešąjį transportą siekiam privatizuoti. „Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė dar kadencijos pradžioje sakė, jog savivaldybėms reiktų atsisakyti savivaldybių įmonių, kurių atliekamas funkcijas gali perimti privati rinka. Panašu, kad jos partijos bendražygis Remigijus Šimašius tai ir daro, tik pačiu brutaliausiu būdu: sąmoningai žlugdo bendrovę, kad ją galėtų perleisti kokiam nors, galbūt, merui draugiškam verslui“, – komentuoja I. Ruginienė.

LPSK informacija