LMPF | Simonas Gentvilas, dėkodamas keturiems aplinkosaugininkams: „Netylėkime. Neabejingumas nugali visas mūsų ligas“
18278
post-template-default,single,single-post,postid-18278,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Simonas Gentvilas, dėkodamas keturiems aplinkosaugininkams: „Netylėkime. Neabejingumas nugali visas mūsų ligas“

Simonas Gentvilas, dėkodamas keturiems aplinkosaugininkams: „Netylėkime. Neabejingumas nugali visas mūsų ligas“

Antradienį aplinkos ministras Simonas Gentvilas įteikė padėkas keturiems Aplinkos apsaugos departamento (AAD) pareigūnams, kurie šiemet per sėkmingą operaciją sulaikė policininką ir advokatą, neteisėtai šūviu į galvą sumedžiojusius tauriojo elnio patiną.

AAD Panevėžio valdybos Panevėžio gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos vyriausieji specialistai Matas Sirgėdas, Gytautas Stukas, Marius Kazlauskas ir šios inspekcijos viršininkė Mantė Ramanauskienė pasidalijo aplinkybėmis, kaip klostėsi š. m. sausio 17-osios vakarą vykusi operacija.

Jų teigimu, žvėrį sumedžiojusių policininko, advokato ir dar dviejų medžiotojų ekipažui galimai talkino kiti trys policijos pareigūnai dar viename automobilyje, kai staiga tarp šių dviejų galimai veiksmus koordinavusių transporto priemonių įsiterpė kelią pastoję aplinkosaugininkai, į Ukmergės rajoną įvažiavę iš kito rajono.

„Mūsų įgaliojimai mažesni už policininkų, bet operacija įvyko taip greitai ir netikėtai, todėl ir pavyko“, – sakė tuometis Panevėžio gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnas Matas Sirgėdas, dabar perkeltas į kitą AAD padalinį. Jo žodžiais, apie 22.30 val. prasidėjusi pažeidėjų patikra ir dokumentų pildymas truko iki kitos dienos 6 val. ryto.

Daugiau: https://am.lrv.lt/lt/naujienos/simonas-gentvilas-dekodamas-keturiems-aplinkosaugininkams-netylekime-neabejingumas-nugali-visas-musu-ligas