LMPF | Nacionalinis susitarimas dėl miškų nuo pamatinių tikslų pereina į vizijos etapą
18250
post-template-default,single,single-post,postid-18250,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Nacionalinis susitarimas dėl miškų nuo pamatinių tikslų pereina į vizijos etapą

Nacionalinis susitarimas dėl miškų nuo pamatinių tikslų pereina į vizijos etapą

Po keletą mėnesių trukusių Nacionalinio susitarimo dėl miškų (NMS) koordinacinės grupės diskusijų, susitarimo procesas pereina į nacionalinės miškų vizijos etapą: diskusijos persikelia į 17 sektorinių grupių, kurios iki rugsėjo 13 dienos turės suformuluoti nacionalines vizijas dėl miškų ir miškų sektoriaus.

NMS sektorinės grupės buriamos pagal vienodus ar panašius miškų sektoriaus dalyvių interesus ir atstovauja klimato kaitos, miško ekologijos ir biologinės įvairovės, saugomų teritorijų ir kraštovaizdžio, privačių miškų savininkų, medienos pramonės, miškų sektoriaus darbuotojų bei kitas svarbias sritis. Su sektorinėmis grupėmis ir jų sudėtimi galite susipažinti čia. Perkeliant susitarimo procesą į mažesnes grupes, siekiama išgirsti skirtingų grupių nuomones ir patį susitarimą dėl miškų priimti tik atsižvelgus į visų interesus.

Apie mėnesį laiko grupės rengs nacionalinę miškų viziją, taip pat įvardins tarp skirtingų intereso grupių kylančias įtampas ir tų įtampų sprendimo būdus, o vėliau nustatys ir detalesnes susitarimų temas.

Daugiau: https://am.lrv.lt/lt/naujienos/nacionalinis-susitarimas-del-misku-nuo-pamatiniu-tikslu-pereina-i-vizijos-etapa