LMPF | INFORMACIJA VMU ATLYGINIMŲ KLAUSIMU
18252
post-template-default,single,single-post,postid-18252,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

INFORMACIJA VMU ATLYGINIMŲ KLAUSIMU

INFORMACIJA VMU ATLYGINIMŲ KLAUSIMU

Rugpjūčio 4 d. VMU direktorius Valdas Kaubrė ir Personalo skyriaus vadovė Izolda Baltutė nuotoliniu būdu  LMPF Tarybos  ir Profesinių sąjungų jungtinės atstovybės nariams pristatė nuo rugsėjo 1 d. numatomus darbo užmokesčio pokyčius. Išaiškėjo, kad net 1047 VMU darbuotojai gauna išlyginamąją atlygio dalį nuo 0,4  iki 1375 eurų. Jeigu 2019 m., įvedant naują VMU darbo užmokesčio sistemą, Profesinių sąjungų jungtinės atstovybės nebūtų suderėta, kad niekam atlyginimai neturi mažėti, tiek darbuotojų darbo užmokestis tuo metu atitinkamomis sumomis  būtų realiai sumažėjęs. Daugiausia – 315 darbuotojų gauna 100-200 eurų, 143 – 200-300 eurų išlyginamąją dalį. Yra ir gaunančių daugiau kaip 1000  eurų išlyginamąją dalį.

Nuo rugsėjo 1 d. bus 7 proc. padidinti visų pareigų lygių baziniai atlyginimai, taip pat atitinkamai didės ir nuo bazinio dydžio priklausančios veiklos (VID) ir kvalifikacijos (KID) individualios atlygio dalys. Didžiausi pokyčiai bus medienos meistrų atlyginimams. Jiems,   iš 13 į 14 perkeliamas pareigybių lygis, kuriame bazinis taip pat didėja  7 proc.

Tačiau baziniam atlyginimui didėjant, sumažės gaunančių atlyginimo išlyginamąją dalį. Tokių darbuotojų bus 489. Iš jų atlyginimai padidės tiems, kurių atlyginimų padidėjimas viršys gautą išlyginamąją dalį. Vis dar 558 darbuotojai  gaus išlyginamąją dalį, tad realus atlyginimas šiems darbuotojams visiškai nesikeis. Didžiausi pokyčiai bus tiems, kurie negaudavo išlyginamosios dalies. Jiems atlyginimai tikrai padidės 7 proc. Tokių, paskaičiavus nuo visų specialistų, turėtų būti apie 560.

Šis bazinių atlygių didinimas VMU kainuos 163 tūkst. eurų mėnesiui.

Taip pat buvo informuota, kad paskelbti Veiklos vertinimo rodikliai 2021 m. darbo užmokesčio kintamajai daliai gauti. Iš esmės ji pakeis ankstesniais metais gautą premiją už metinius įmonės rezultatus.

Direktorius ir Personalo vadovė  atsakė į pateiktus klausimus. Gaila, bet iš atsakymų paaiškėjo, kad  VMU  pareigybių lygių esminis peržiūrėjimas, ženklesnis  žemesnių pareigybių lygių bazinio atlygio padidinimas ar sistemingas kasmetinis atlyginimų kėlimas infliacijos ar kitu sutartu lygiu lieka tolimesnės ateities  reikalu.

Kadangi atlyginimo klausimas darbuotojams yra  pakankamai aktualus, prie susitikimo buvo prisijungę net 32 LMPF Tarybos nariai.

LMPF informacija