LMPF | Valstybinių miškų urėdija: skelbiami pusmečio finansiniai rezultatai Naujienos
18240
post-template-default,single,single-post,postid-18240,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Valstybinių miškų urėdija: skelbiami pusmečio finansiniai rezultatai Naujienos

Valstybinių miškų urėdija: skelbiami pusmečio finansiniai rezultatai Naujienos

Valstybės įmonė Valstybinių miškų urėdija per pirmąjį šių metų įmonė jau uždirbo 24,4 mln. eurų normalizuoto pelno. Perskaičiavus patvirtintą 2021 metų biudžetą, Valstybinių miškų urėdija šiais metais planuoja uždirbti 199,7 mln. eurų pajamų ir 66,1 mln. eurų normalizuoto pelno.

„Rekordinės pajamos ir pelnas liudija apie sėkmingą urėdijos permainų rezultatą. Įmonės pajamos tiesiogiai priklausomos nuo medienos kainos biržose ir teisingai apskaitytos medienos. Artimiausių metų tikslas iki minimumo sumažinti medienos asortimentų apskaitos paklaidas ir panaikinti bet kokias prielaidas apie neapskaitytą valstybės turtą“- įmonės rezultatus ir sekančių metų prioritetus vardina aplinkos ministras Simonas Gentvilas.

Pasak Valstybinių miškų urėdijos vadovo Valdo Kaubrės, tai rekordinis finansinis rezultatas ir grąža valstybei nuo 2018 metų, kai Valstybinių miškų urėdija tapo viena didele įmone po miškų ūkio reformos ir istoriškai didžiausia valstybinio miškų sektoriaus grąža valstybei po Nepriklausomybės atkūrimo.

„Didžiausią įtaką finansiniam įmonės rezultatui turėjo padidėjusi medienos kaina, pasiekusi 2018 metų medienos kainos aukštumas po staigaus kritimo 2019-2020 metais.

Mes kaip įmonė prie šio rezultato prisidėjome mažindami veiklos sąnaudas, sumažinę gamybos savikainą, standartizuodami procesus, atsakingai planuodami investicijas, įsigydami modernias kokybiškas darbo priemones. ​

Jaučiame medienos rinkos atsigavimą, parduoti medienos kiekiai rodo, kad medienos paklausa išlikusi net  padidėjus jos kainai ir tikimės, kad ji išsilaikys savo pozicijose. Žinoma, ateinantis aukcionas parodys medienos rinkos tendencijas ir kaip sektorius pasitiks 2022 metus“, – sakė Valstybinių miškų urėdijos vadovas Valdas Kaubrė.

Vidutinė žaliavinės medienos pardavimo kaina 2021 m. II pusmečio aukcione pusmetinėms sutartims sudaryti padidėjo 43,5 proc.

VMU informacija