LMPF | Į gyvenimą išleista naujas būrys miškininkų
18198
post-template-default,single,single-post,postid-18198,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Į gyvenimą išleista naujas būrys miškininkų

Į gyvenimą išleista naujas būrys miškininkų

Į gyvenimą išleistas naujas  didelis būrys miškininkų ir aplinkosaugininkų (90). 2021 m. birželio 21 d. VDU ŽŪA Miškų ir ekologijos fakulteto absolventams buvo įteikti studijų baigimo diplomai. Fakultetą baigė 39 bakalaurai ir 51 magistras. Diplomus gavo 31 miškininkystės ir 8 taikomosios ekologijos bakalaurai.

Dauguma jų (30) studijavo nuolatinėse studijose. Diplomus gavo 28 miškininkystės, 9 -taikomosios ekologijos, 7 – laukinių gyvūnų populiacijų valdymo, 7 – miestų ir rekreacinės miškininkystės magistrai. Skirtingai nei bakalaurai dauguma jų (39) studijavo pagal ištęstines studijas.

Du magistro darbai pateikti Lietuvos jaunųjų mokslininkų sąjungos skelbtam geriausių magistro darbų konkursui. Tai – Monikos Redeckaitės miškininkystės magistro darbas „Miško dangos pokyčių nustatymas nuotoliniais metodais“ (vadovas dr. Donatas Jonikavičius) ir Vytauto Eigirdo taikomosios ekologijos magistro darbas „Lietuvoje užregistruotų didžiųjų kormoranų (Phalacrocorax carbo L.) migracijos kelių nustatymas ( vadovas dr. Žydrūnas Preikša).

Diplomų įteikimo šventėje dalyvavo VDU rektorius prof. Juozas Augutis – sveikindamas fakulteto absolventus jis teigė neabejojantis, kad Lietuvos miškų ir aplinkosaugos ateitis atiduodama į patikimas rankas.

„Sėkmė lydi drąsius. O drąsa nėra baimės neturėjimas – tai pasiryžimas jos nepaisant išdrįsti eiti į priekį siekiant įgyvendinti savo svajones ir lūkesčius. Žmogaus gyvenimas susideda iš laiko atkarpų, kurios stiprina, ugdo,  moko, suteikia spalvų bei padeda susikurti vertybes, santykius, gyvenimo kryptį. Šiandien baigiate vieną etapą ir pradedate kitą. Išgyvenkite šios akimirkos džiaugsmą, stabtelėkite, įvertinkite nueitą kelią, didžiuokitės savo atkaklumu, ryžtu, kantrybe. O tada su nauja jėga ir entuziazmu keliaukite pirmyn. Būkite drąsūs ir atviri, nes tvirtą pagrindą po kojomis jau turite. Studijų metais plėtėte savo pažinimo ir galimybių ribas, gilinote žinias, aiškinotės įvairių reiškinių kilmę ir priežastis, formavote savo požiūrį, turėjote palankią terpę, kurioje galėjote patenkinti savo smalsumą, stimuliuoti vaizduotę betarpiškoje studento ir dėstytojo bendrystės aplinkoje“, – pamatus jaunam žmogui tobulėti padėjusią universiteto akademinę aplinką pažymėjo J. Augutis.

Daugiau: http://miskininkas.eu/i-gyvenima-isleista-naujas-burys-miskininku/