LMPF | H. Bivainienė. Viešos darbuotojų algos: 3 naudos verslui
18097
post-template-default,single,single-post,postid-18097,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

H. Bivainienė. Viešos darbuotojų algos: 3 naudos verslui

H. Bivainienė. Viešos darbuotojų algos: 3 naudos verslui

Žengsime dar vieną žingsnį didesnio darbo rinkos viešumo link. Nuo balandžio 1 d. „Sodra“ skelbia vidutines moterų ir vyrų algas įmonėse, kuriose dirba daugiau nei 8 darbuotojai. Tikimasi, kad toks viešumas padės mažinti atlygio atotrūkį tarp lyčių, kuris Lietuvoje šiandien siekia net 13,3%, kaip rodo Eurostato duomenys.
Kokią naudą finansinis skaidrumas turi kompanijoms? <…….>

Siekiant didinti atlygių skaidrumą, valstybė rimtą žingsnį žengė jau gerokai anksčiau. Nuo 2019 m. liepos 27 d. įsigaliojo Darbo kodekso nuostata, kad darbo skelbimuose privaloma skelbti siūlomą atlygį arba jo rėžius.

Šis įpareigojimas šiuolaikinėms bendrovėms netapo sunkumu, verčiau papildoma nauda – paskatino greičiau formalizuoti atlyginimų sistemas, jei tas nebuvo padaryta, ir aiškiau komunikuoti darbo užmokesčio klausimus darbuotojams.

Suprantama, kad įmonėms, kuriose galiojo sistema „kiek susitarsi, tiek ir turėsi“, buvo sudėtingiau adaptuotis prie naujojo reikalavimo, nes reikėjo suformuoti algų rėžius konkrečioms pareigybės, o kartais ir darbuotojams pagrįsti mokamus algų dydžius. Vis gi darbo rinka skaidrėja ir tokių bendrovių lieka vis mažiau.

Daugiau: https://www.vz.lt/izvalgos/2021/04/11/h-bivainiene-viesos-darbuotoju-algos-3-naudos-verslui