LMPF | Penki dalykai apie pensijų kaupimą, kuriuos naudinga žinoti naujai įtraukiamiems dalyviams
17973
post-template-default,single,single-post,postid-17973,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Penki dalykai apie pensijų kaupimą, kuriuos naudinga žinoti naujai įtraukiamiems dalyviams

Penki dalykai apie pensijų kaupimą, kuriuos naudinga žinoti naujai įtraukiamiems dalyviams

Į antros pakopos pensijų kaupimą įtraukti gyventojai sprendimo priimti neskuba – tam jie turės dar beveik penkis mėnesius. „Sodra“ daugiau nei 30 tūkst. gyventojų pakartotinai išsiuntė žinutes į asmenines paskyras, o trečdaliui iš jų – ir e. paštu, apie įtraukimą į pensijų kaupimą ir pasirinkimo galimybes.

Per sausį naujas antros pakopos pensijų kaupimo sutartis jau sudarė daugiau nei 900 gyventojų. 140 iš jų buvo įtraukti į pensijų kaupimą, tačiau nusprendė patys sudaryti sutartį su pasirinkta kaupimo bendrove jau dabar, nelaukdami liepos.

1600 gyventojų nusprendė atsisakyti dalyvauti kaupime pateikdami prašymą „Sodrai“ per asmeninę paskyrą.

Likę gyventojai dar neperskaitė „Sodros“ pranešimo arba sprendimą priims vėliau. Tiems gyventojams, kurie pranešimo apie įtraukimą į antros pakopos pensijų kaupimą asmeninėje „Sodros” paskyroje gyventojui neperskaitys iki balandžio, „Sodra“ siųs registruotus laiškus – tad informacija pasieks visus. Iš viso į antros pakopos pensijų kaupimą šiemet naujai įtraukti 34 tūkst. gyventojų.

Renkantis, ar dalyvauti antros pakopos pensijų kaupime, svarbu žinoti, kaip mokamos įmokos ir kokią naudą gaus antros pakopos pensijų kaupimo dalyviai – kokios išmokos jų lauks senatvėje. Pateikiame penkis svarbius dalykus, galinčius padėti priimti sprendimą.

Daugiau: https://www.sodra.lt/lt/naujienos/penki-dalykai-apie-pensiju-kaupima-kuriuos-naudinga-zinoti-naujai-itraukiamiems-dalyviams