LMPF | Žemės ūkio federacija turi naują pirmininką
17771
post-template-default,single,single-post,postid-17771,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Žemės ūkio federacija turi naują pirmininką

Žemės ūkio federacija turi naują pirmininką

Rugsėjo 25 d. įvyko eilinis – VIII Lietuvos žemės ūkio darbuotojų profesinių sąjungų federacijos suvažiavimas. Jame savo paskutiniąją ataskaitą pateikė ilgametė organizacijos pirmininkė Regina Dapšytė (nuotr. kairėje), kuri nebekėlė savo kandidatūros kitai pirmininkavimo kadencijai. Daug gražių žodžių jai ir jos bendražygei – buhalterei Onai Žvikienei pasakė svečiai – LPSK pirmininkė Inga Ruginienė (nuotr. viduryje) ir Seimo Kaimo reikalų komiteto biuro vadovas Romaldas Abugelis.

Savo ruožtu R.Dapšytė padėkojo visiems susirinkusiesiems už nuoširdų bendravimą, bendradarbiavimą, darbą organizacijos narių labui.

Vėliau prisistatė kandidatai į federacijos pirmininko postą, kurių buvo net trys: buvęs LPSK pirmininkas, šiuo metu – Lietuvos teisėsaugos pareigūnų federacijos pirmininkės patarėjas Artūras Černiauskas, Nacionalinės žemės tarnybos profesinės sąjungos pirmininkas Audrius Gelžinis ir Ukmergės technologijų ir verslo mokyklos profesinės sąjungos pirmininkas Dovilijus Serapinas.

Suskaičiavus slapto balsavimo rezultatus iš 37 delegatų 21 savo balsą atidavė už A. Gelžinį (nuotr. dešinėje), 9 balsus gavo A. Černiauskas ir 7 žmonės balsavo už D. Serapiną. Pasveikinus naująjį pirmininką buvo patvirtinta organizacijos kontrolės komisijos, tarybos sudėtys, priimti kiti suvažiavimo dokumentai (veikos kryptys ir rezoliucija).

LŽŪDPSF turi 66 organizacijas, 1220 narių bei valdo tris vaikų vasaros stovyklas.

LPSK informacija