LMPF | Piktinasi darbdavių noru grįžti į biurus: Lietuvoje neišaugama iš aštuonių valandų ir penkių dienų darbo savaitės
17714
post-template-default,single,single-post,postid-17714,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Piktinasi darbdavių noru grįžti į biurus: Lietuvoje neišaugama iš aštuonių valandų ir penkių dienų darbo savaitės

Piktinasi darbdavių noru grįžti į biurus: Lietuvoje neišaugama iš aštuonių valandų ir penkių dienų darbo savaitės

Praūžęs karantinas pakeitė daugelio požiūrį į nuotolinį darbą. Dalis darbuotojų teigia nebematantys tikslo keliauti į biurus, esą, pavyzdžiui, darbas kompiuteriu įmanomas ir iš namų, kur pandemijos akivaizdoje ne tik užtikrinamas jų saugumas, produktyviau atliekamos užduotys, bet ir sutaupoma laiko.

Dalis LRT.lt kalbintų ekspertų tvirtina, jog darbo našumas dirbant nuotoliniu būdu nesumažėja, atvirkščiai – išauga persidirbimo rizika, tačiau, esant bendram sutarimui, darbdavys turėtų tenkinti darbuotojo norą dirbti iš namų. Kiti pastebi, jog darbdavio noras grąžinti darbuotojus į biurą yra suprantamas, esą taip išlaikomas didesnis pastarojo lojalumas.

Pamiršo riziką?

Reklamos srityje maketuotoja dirbanti Raminta LRT.lt sako besistebinti įmonės sprendimu po karantino darbą grąžinti į biurą. Anot pašnekovės, karantinas parodė, jog didelė dalis darbuotojų galėtų dirbti iš bet kurio pasaulio krašto. Nuo to, anot jos, nenukentėjo nei komunikacija, nei darbo našumas, kuris, atvirkščiai – išaugo.