LMPF | Teismas atmetė „Grigeo Klaipėdos“ skundą dėl buvusio gamybos vadovo atleidimo
17701
post-template-default,single,single-post,postid-17701,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Teismas atmetė „Grigeo Klaipėdos“ skundą dėl buvusio gamybos vadovo atleidimo

Teismas atmetė „Grigeo Klaipėdos“ skundą dėl buvusio gamybos vadovo atleidimo

Į nevalytų nuotekų skandalą patekusi bendrovė „Grigeo Klaipėda“ pralaimėjo dar vieną ginčą dėl buvusio gamybos vadovo Jono Garalio atleidimo teisėtumo.

Klaipėdos apygardos teismas ketvirtadienį atmetė bendrovės skundą ir paliko galioti pirmosios instancijos teismo sprendimą, pagal kurį J. Garalio atleidimas pernai gegužę buvo neteisėtas.

 Klaipėdos apylinkės teismo kovo mėnesio sprendimu, bendrovė neįrodė, kad J. Garalis tariamai tyčia padarė žalą bendrovei. Tai, kad „Grigeo Klaipėda“ pasielgė neteisėtai, atleisdama darbuotoją, buvo pripažinusi ir Darbo ginčų komisija, kurios sprendimą bendrovė ir skundė teismui.

J. Garaliui buvo priteista daugiau kaip 53.000 Eur (iki mokesčių) už priverstinę pravaikštą ir po 266 Eur už kiekvieną darbo dieną iki teismo sprendimo įvykdymo, bet ne ilgiau kaip už vienerius metus. Be to, jis turėtų gauti keturių vidutinių atlyginimų dydžio kompensaciją – 22.300 Eur.

„Pirmosios instancijos teismas išsamiai išanalizavo ir įvertino visus byloje surinktus įrodymus (…). Išdėstytų motyvų pagrindu teisėjų kolegija konstatuoja, kad pagrindo remiantis apeliacinio skundo argumentais panaikinti ar pakeisti skundžiamą pirmosios instancijos teismo sprendimą nenustatyta“, – teigiama Klaipėdos apygardos teismo nutartyje.

Plačiau: https://www.vz.lt/pramone/2020/07/17/teismas-atmete-grigeo-klaipedos-skunda-del-buvusio-gamybos-vadovo-atleidimo#ixzz6SiEpoaLG