LMPF | „Grigeo Klaipėdos“ prastova kitoms šalies įmonėms gali kainuoti milijonus
17626
post-template-default,single,single-post,postid-17626,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

„Grigeo Klaipėdos“ prastova kitoms šalies įmonėms gali kainuoti milijonus

„Grigeo Klaipėdos“ prastova kitoms šalies įmonėms gali kainuoti milijonus

Kartono gamybos „Grigeo Klaipėda“ yra sustabdžiusi gamybą, o kada vėl pradės dirbti, dar neaišku. Šis priverstinis sustojimas kitoms šalies įmonėms gali kainuoti dešimtis, o gal ir šimtus milijonų eurų.

 Pavyzdžiui, „Norfos mažmena“ per metus iš savo parduotuvių surenka ir UAB „Grigeo Recycling“ priduoda apie 5.000 t makulatūros. Kaip tvirtina mažmenininkė, nesant kur dėti tūkstančių tonų makulatūros, ją tektų deginti arba vežti į sąvartynus.

„Klaipėdos vandeniui“ nepratęsus su AB „Grigeo Klaipėda“ sudarytos nuotekų tvarkymo sutarties galiojimo, nuo gegužės 15 d. kartono gamykla nedirba.

„Šiuo metu aktyviai deramės su „Klaipėdos vandeniu“ ir ieškome galimybių pratęsti bendradarbiavimą bei atnaujinti „Grigeo Klaipėdos“ veiklą. Tikimės sutarimą rasti artimiausiomis dienomis. Vis dėlto, net ir pasirašę laikiną sutartį, negalėsime veikti visu našumu, nes „Klaipėdos vandens“ įrenginiai nėra technologiškai pritaikyti gamybinėms nuotekoms valyti – prieš tai reikia atlikti pirminį valymą“, – teigia Tomas Eikinas, „Grigeo Klaipėdos“ vadovas.

Pasak jo, jokia pramonės įmonė negali sau leisti periodiškai stabdyti įrenginių ir skelbti prastovų. Kad būtų galima išsaugoti darbo vietas ir netektų sustabdyti vienintelės Lietuvoje antrinių žaliavų pakuotes perdirbančios bendrovės, būtina užtikrinti nepertraukiamą fabriko veiklą.

Įrenginiai areštuoti, tyrimas ilgas

Tačiau Generalinė prokuratūra, atsakydama į „Verslo žinių“ klausimus, vilčių, kad „Grigeo Klaipėda“ netrukus galėtų pradėti vėl dirbti, nesuteikia: „Ikiteisminis tyrimas yra didelės apimties ir sudėtingas, todėl prognozuoti tyrimo baigties šiuo metu negalime.“

Daugiau: https://www.vz.lt/pramone/2020/06/01/grigeo-klaipedos-prastovakitoms-salies-imonems-gali-kainuoti-milijonus