LMPF | Šiemet iš Baltarusijos medienos ir biokuro nupirkta gerokai mažiau
17612
post-template-default,single,single-post,postid-17612,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Šiemet iš Baltarusijos medienos ir biokuro nupirkta gerokai mažiau

Šiemet iš Baltarusijos medienos ir biokuro nupirkta gerokai mažiau

Per šių metų keturis pirmuosius mėnesius medienos sandorių Baltarusijos universalioje prekių biržoje (BUTB) tarp Baltarusijos ir Lietuvos įmonių sudaryta penktadaliu mažiau nei pernai atitinkamu metu, o skiedros (biokuro) nupirkta net 60 proc. mažiau.

Oficialiais BUTB duomenimis, kaip ir anksčiau didžioji dalis sandorių tarp Lietuvos ir Baltarusijos yra sudaroma dėl medienos eksporto iš Baltarusijos (apie 80 proc.  visos sumos  už minimą laikotarpį). Vis dėlto  reikia pabrėžti, jog šiais metais sausio – balandžio mėnesiais medienos sandorių sudaryta apie 20 proc. mažiau nei pernai tuo pačiu laikotarpiu, o kai kurių prekių kategorijose, pavyzdžiui, skiedros nupirkta net 60 proc. mažiau, t. y. už 2,6 mln. JAV dolerių 2020 m. sausio–balandžio mėn., pernai atitinkamai už  4,1 mln. dolerių.

Daugiau: http://miskininkas.eu/siemet-is-baltarusijos-medienos-ir-biokuro-nupirkta-gerokai-maziau/