LMPF | Seime – debatai dėl pensijų fondų investicijų į valstybės kuriamą pagalbos verslui fondą
17583
post-template-default,single,single-post,postid-17583,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Seime – debatai dėl pensijų fondų investicijų į valstybės kuriamą pagalbos verslui fondą

Seime – debatai dėl pensijų fondų investicijų į valstybės kuriamą pagalbos verslui fondą

Finansų ministras Vilius Šapoka Seimui antradienį pristatė Vyriausybės iniciatyvas steigti Pagalbos verslui fondą, skirtą gelbėti vidutines ir dideles įmones, ir leisti į jį investuoti pensijų fondams.

 Po pateikimo už įstatymų pataisas balsavo  65 Seimo nariai, prieš buvo vienas, o susilaikė 27 parlamentarai. Projektą toliau svarstys parlamentiniai komitetai, o į plenarinių posėdžių salę jis turėtų grįžti gegužės 21-ąją.

Vyriausybė teigia, kad papildomos investicijos leistų sušvelninti koronaviruso krizės pasekmes, užtikrinti vidutinių ir vidutinių įmonių likvidumą.

Įstatymas įtvirtintų galimybę pensijų fondams pensijų turtą tiesiogiai investuoti į nekilnojamąjį turtą, į nebiržinių įmonių vertybinius akcijas, obligacijas.

Numatomos investicijų ribos – iki 10% grynųjų aktyvų, bet ne daugiau kaip 5% į vieną objektą.

Daugiau: https://www.vz.lt/finansai-apskaita/2020/05/12/seime–debatai-del-pensiju-fondu-investiciju-i-valstybes-kuriama-pagalbos-verslui-fonda