LMPF | Valdybos posėdyje
17564
post-template-default,single,single-post,postid-17564,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Valdybos posėdyje

Valdybos posėdyje

Balandžio 30 d. įvyko LPSK valdybos posėdis. Pirmininkė Inga Ruginienė informavo, jog Trišalėje taryboje rekomendacijų dėl COVID-19 pandemijos sukeltų padarinių svarstymas nutrauktas, nes darbdaviai atsiėmė šią iniciatyvą. Visi sutarė, kad dokumentas morališkai paseno ir pritarė LPSK pasiūlymui rengti rekomendacijas pokarantininiam periodui.

Kadangi nebuvo rastas sutarimas tarp darbdavių bei profesinių sąjungų ir vyriausybės dėl kandidatų į Europos ekonominių ir socialinių reikalų komitetą atrinkimo tvarkos, Trišalės tarybos nariai pritarė pasiūlymui susitikti su premjeru Sauliumi Skverneliu.

Valdyboje diskutuota dėl Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos siūlymo išplėsti suminės darbo apskaitos laikotarpį iki 5 mėn. Valdybos nariai kategoriškai tam nepritarė. Anot jų 3 mėnesiai, numatyti Darbo kodekse yra daugiau nei pakankama. Juolab kad suminė darbo laiko apskaita – tai būdas nemokėti už viršvalandžius. Darbuotojai ir jų atstovai apskritai mano, jog užtektų 1 mėn. apskaitos laikotarpio, nes ilgesniu periodu iš darbuotojų tiesiog atimama galimybė užsidirbti daugiau. Be to, kolektyvinėse sutartyse ir šiuo metu galima sutari dėl  ilgesnio nei 3 mėn. suminės darbo laiko apskaitos periodo.

Kalbant apie Gegužės 1-osio minėjimą pritarta pasiūlymui plačiau kelti 6 valandų darbo dienos idėją, o gegužės mėnesį skelbti stojimo į profesines sąjungas mėnesiu.

Valdyba dar vienai dvejų metų kadencijai delegavo LPSK generalinę sekretorę Janiną Matuizienę į patariamąjį laisvo darbuotojų judėjimo komitetą prie Europos Komisijos. J. Matuizienė taip pat pristatė informaciją apie pokarantininių socialinių klausimų konsultacinės grupės darbą, į kurią yra deleguota nuo LPSK.

Kitas valdybos posėdis numatytas po dviejų savaičių.

LPSK informacija