LMPF | Jaunieji miško bičiuliai nebeturi su kuo bičiuliautis
17560
post-template-default,single,single-post,postid-17560,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Jaunieji miško bičiuliai nebeturi su kuo bičiuliautis

Jaunieji miško bičiuliai nebeturi su kuo bičiuliautis

Tinklalapis   www.miskininkas.eu  sulaukė  ne vieno signalo, kad valstybinių miškų miškininkų bendradarbiavimas su jaunaisiais  miško bičiuliais praktiškai nutrūko. Jaunieji miško bičiuliai vėl su viltimi laukė pavasario. Prasideda pati įdomiausia veikla – sugrįžta paukščiai, keliami inkilai, vyksta  tiriamieji miško darbai,  sodinami  medeliai ir pan.  Deja, šiemet moksleiviai pasijuto vieniši ir lyg  nereikalingi. Tvari ilgametė draugystė su miškininkais daugelyje mokyklų  visiškai  nutrūko.

Jau prieš porą metų ėmė strigti moksleivių ir miškininkų draugystė, o šį pavasarį Vilniaus rajono Marijampolio Meilės Lukšienės gimnazijos mokytoja Jūratė Taučiuvienė, ne  kartą garsiai iš visų tribūnų kalbėjusi apie jaunųjų miško bičiulių ir miškininkų aižėjančią draugystę, su apmaudu pripažino – veikla nutrūko.  „Nejaučiame jokio ryšio su miškininkais,  jei liko koks, tai tik iš senų laikų. Esame ant išnykimo ribos, nors vaikai mielai prisimena ankstesnes mūsų veiklas, – sako mokytoja ir apgailestauja, kad šiais metais jokios veiklos ir jokios  draugystės su miškininkais nėra. –  Dar prieš metus, kol  Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba organizavo jaunųjų  miško bičiulių  veiklas, vyko konkursai.  Vaikai mielai dalyvaudavo  jaunųjų miškininkų stovyklose, konkursuose „Jaunimas Europos miškuose“, „Miško draugas“. 2020-aisiais baigėsi finansavimas, tad apie jokias veiklas negalime ir svajoti. Jeigu vėl atsirastų entuziastų ir galėtume moksleivius motyvuoti, tikrai galėtume viską atnaujinti“.

Daugiau: http://miskininkas.eu/jaunieji-misko-biciuliai-nebeturi-su-kuo-biciuliautis/