LMPF | Profsąjungų atstovė: darbuotojai spaudžiami išeiti iš darbo savo noru
17545
post-template-default,single,single-post,postid-17545,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Profsąjungų atstovė: darbuotojai spaudžiami išeiti iš darbo savo noru

Profsąjungų atstovė: darbuotojai spaudžiami išeiti iš darbo savo noru

Darbuotojai pastaruoju metu patiria didelį spaudimą išeiti iš darbo savo noru, teigia Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkė. Inga Ruginienė taip pat pabrėžia, kad subsidijas gaunančios įmonės turi būti viešinamos, nurodant, kiek darbuotojų jose dirba ir kokios sumos joms išmokamos.

„Mus neramina tai, kad yra didelis spaudimas darbo vietose išeiti savo noru ir tą rodo statistika – jei paimsite visus atleidimus, didžioji dalis procentine išraiška – darbuotojai, išėję savo noru“, – spaudos konferencijoje sakė I. Ruginienė.

 „Leiskit paklausti, ar tikrai darbuotojai tokiu metu nori išeiti iš darbo, keisti jį. Tikrai ne, tai tiesiog vienas iš būdų nemokamai atleisti darbuotoją. Tai nesuprantama ir nesolidaru“, – pridūrė ji.

Ji pabrėžė, jog valdžia turi greitinti subsidijų mokėjimą už prastovas, be to, svarbu užtikrinti kontrolę ir skaidrumą, kad subsidijos tikrai pasiektų darbuotojus.

„Mūsų baimės tokios, kad matome tam tikrų nesklandumų ir plyšių, kad gali būti, jog darbdaviai, kurie turėjo didelių skolų, vieną dieną į jų duris pasibels antstoliai, nurašys tas subsidijas ir vargu ar tie pinigai pateks darbuotojams“, – sakė I. Ruginienė.

Daugiau: https://www.alfa.lt/straipsnis/50417351/profsajungu-atstove-darbuotojai-spaudziami-iseiti-is-darbo-savo-noru