LMPF | Per karantiną daugiausia pažeidimų – dėl darbo saugos
17542
post-template-default,single,single-post,postid-17542,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Per karantiną daugiausia pažeidimų – dėl darbo saugos

Per karantiną daugiausia pažeidimų – dėl darbo saugos

Karantino metu darbo vietose dažnai nesilaikoma saugos reikalavimų, sako vyriausiasis valstybinis darbo inspektorius. Anot Jono Griciaus, tokie pažeidimai pastaruoju metu sudaro 70% visų pažeidimų. Vis dėlto pastaruoju metu padėtis gerėja.

 „Esminis momentas artėjant COVID-19 infekcijai buvo profesinės rizikos vertinimas, pasiruošti šitai infekcijai ir paruošti darbo vietas, asmenines apsaugos priemones. Ne paslaptis, kad šito trūko, bet pastaruoju metu galima patikinti, ką rodo ir inspektavimai, kad situacija gerėja“, – pridūrė jis.

Pasak jo, iš viso per karantiną gauta 400 pranešimų, susijiusių su darbų sauga ar darbo teise, iš jų išnagrinėta 350, surašyta apie 50 administracinių teisės pažeidimų protokolų ir skirta apie 6.000 Eur baudų.

„Sudėtingas darbas, bet jis bus ir toliau aktyviai vykdomas. Tie darbuotojai, kurie yra blogesnėje situacijoje, kurie jaučia, kad jų teisės pažeidžiamos, turi būti ginami ir jie bus ginami“, – teigė J. Gricius.

Pasak jo, per mėnesį patikrinta 100 nelegalaus darbo atvejų, apie 120 žmonių dirbo nelegaliai. Tuo metu darbo ginčų komisijose skundų sumažėjo, per mėnesį darbuotojų naudai nurodyta išieškoti 900.000 Eur.

Iš viso per karantiną Darbo inspekcija konsultavo 17.000 asmenų, arba apie 1.500 per dieną.

Daugiau: https://www.vz.lt/verslo-valdymas/2020/04/22/per-karantina-daugiausia-pazeidimu–del-darbo-saugos