LMPF | Prašoma kur kas didesnių išmokų darbuotojams
17526
post-template-default,single,single-post,postid-17526,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Prašoma kur kas didesnių išmokų darbuotojams

Prašoma kur kas didesnių išmokų darbuotojams

Trišalėje taryboje rengiamas dokumentas su darbdavių ir darbuotojų atstovų siūlymais valdžiai – prašoma didesnių išmokų darbuotojams, bent 700 mln. Eur viešųjų išlaidų per mėnesį, pridėtinės vertės mokesčio  (PVM) lengvatų, nacionalinio skolų užskaitymo mechanizmo, rašo portalas „delfi.lt“.
Dokumento projekte teigiama, kad visu karantino laikotarpiu ir 3 mėnesius po jo pasibaigimo valstybė turėtų mokėti tiesiogines išmokas dėl karantino dirbti negalintiems darbuotojams, darbdavius atleidžiant nuo darbo užmokesčio mokėjimo.

Taip pat norima, kad valstybė pateiktų 100% garantijas visų karantino paveiktų įmonių paskoloms ir kompensuoti jų palūkanas. Dar teigiama, kad valstybė turi suteikti savarankiškai dirbantiems ir mažoms įmonėms finansinę kompensaciją dėl verslo sustabdymo, o labiausiai nukentėjusiems sektoriams būtų taikomos PVM lengvatos bei atsisakoma bet kokių naujų mokestinių prievolių ar suvaržymų.

Plačiau: https://www.vz.lt/finansai-apskaita/2020/04/20/prasoma-kur-kas-didesniu-ismoku-darbuotojams#ixzz6K850e1Qb