LMPF | Miškininkystės paroda-seminaras “Miškininkystė saugomose teritorijose” tęs tradicijas
17508
post-template-default,single,single-post,postid-17508,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Miškininkystės paroda-seminaras “Miškininkystė saugomose teritorijose” tęs tradicijas

Miškininkystės paroda-seminaras “Miškininkystė saugomose teritorijose” tęs tradicijas

Miškininkai ir kiti miškų ūkio specialistai po pernai Ukmergės rajone prie Siesarties vykusios miškininkystės parodos “Miškai: inovacijos ir tradicijos 2019” šių metų rugsėjį ketina daugiau dėmesio skirti diskusijoms apie saugomas teritorijas, ūkininkavimą jose ir režimo laikymąsi.

Tinklalapis www.miskininkas.eu kartu su partneriais – Valstybine saugomų teritorijų tarnyba prie Aplinkos ministerijos, Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegija, miškų savininkų asociacijomis ir kitais –  rudenį planuoja surengti  parodą  “Miškininkystė saugomose teritorijose”, kurioje vyks moksliniai seminarai bei praktiniai bandymai. Parodos iniciatoriai tikisi, kad būsimoji paroda  pratęs  “Miškai: inovacijos ir tradicijos 2019” tradicijas bei vėl taps  švente, puikia proga susitikti miškininkams, šio sektoriaus ir gamtosaugos specialistams, mokslininkams, gamintojų ir paslaugų atstovams.

Vienas iš šios parodos iniciatorių Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegijos dėstytojas dr. Albertas Tebėra pateikė ne vieną pasiūlymą. “Paroda – jau  tradicinis dalykas , o ekspozicija, jos pristatymas, seminaro temos turėtų būti platesnės: iš pradžių būtų aptarta bendra saugomų teritorijų tema ir jų skirstymas į grupes bei kokių jose kyla problemų, o po to  jau galėtų būti aptariami smulkesni technologiniai dalykai – miško ugdymas, priežiūra, kirtimai. Kai mes šnekame apie saugomas teritorijas tai šitie, ne visai tradiciniai dalykai turi būti išnagrinėti  išsamiau”, – siūlo dr. A. Tebėra.

Daugiau: http://miskininkas.eu/miskininkystes-paroda-seminaras-miskininkyste-saugomose-teritorijose-tes-tradicijas/