LMPF | Perdirbėjai dėl karantino nestabdo medienos pirkimų iš VMU
17498
post-template-default,single,single-post,postid-17498,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Perdirbėjai dėl karantino nestabdo medienos pirkimų iš VMU

Perdirbėjai dėl karantino nestabdo medienos pirkimų iš VMU

Keturios medienos perdirbėjų ir eksportuotojų asociacijos priėmė sprendimą nestabdyti medienos pirkimo iš valstybinių miškų, nuogąstaujant, kad sustabdžius valstybinės medienos ruošą, kyla grėsmė, kad nebus įvykdytos žaliavinės medienos ir miško kirtimo liekanų pardavimo sutartys.

Medieną iš valstybinių miškų toliau pirks asociacijos „Lietuvos mediena“, Vakarų Lietuvos medienos perdirbėjų ir eksportuotojų asociacijos, Medienos perdirbėjų asociacijos ir Europos padėklų asociacijos (EPAL) Lietuvos skyriaus nariai.

 „Šiuo metu, kai situacija keičiasi kas dieną, labai sudėtinga įvertinti, kokio dydžio įtaką koronaviruso pandemija turės medienos pramonei. Žinoma, jei nutrūktų medienos pirkimai iš Valstybinių miškų urėdijos (VMU), ne tik šiame sektoriuje dirbantys žmonės, bet ir valstybė patirtų žymių ekonominių nuostolių. Tai suprasdami, atsakingai žvelgiame į savo įsipareigojimus – įsigysime urėdijos jau suruoštą žaliavą“, – pranešime sako Raimundas Beinortas, asociacijos „Lietuvos mediena“ direktorius.

Plačiau: https://www.vz.lt/finansai-apskaita/2020/04/06/perdirbejai-del-karantino-nestabdo-medienos-pirkimu-is-vmu#ixzz6Iu8FOyFQ