LMPF | Sprendžiama, ar keisti subsidijų už prastovas tvarką ir dydžius
17484
post-template-default,single,single-post,postid-17484,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Sprendžiama, ar keisti subsidijų už prastovas tvarką ir dydžius

Sprendžiama, ar keisti subsidijų už prastovas tvarką ir dydžius

Seimas ėmėsi svarstyti, ar keisti subsidijų išmokėjimo tvarką bei dydžius darbo vietas išlaikantiems darbdaviams, kurie paskelbę prastovas per ekstremaliąją padėtį.

Vyriausybė praėjusią savaitę pateiktu nauju subsidijų nustatymo projektu yra siūloma  atsisakyti įmonių, gausiančių tokias subsidijas, skirstymo į dvi grupes, nuo ko priklausytų ir valstybės paramos dydis. Darbdaviui pasirinkus mokėti didesnę dalį darbo užmokesčio nei minimali alga, būtų numatyta ir kitokia, nominaliai didesnė valstybės subsidija.

 Lino Kukuraičio, socialinės apsaugos ir darbo ministro, Seimui pristatytu projektu numatyta, kad darbdaviams ekstremalios situacijos ar karantino metu paskelbusiems prastovą ir jos metu išlaikantiems darbo vietas, mokėti 70% atlyginimo dydžio subsidijas darbuotojų darbo užmokesčiui, bet ne daugiau kaip 1,5 minimaliosios mėnesinės algos (MMA) arba 910,5 Eur iki mokesčių (656 Eur „į rankas“).

Plačiau: https://www.vz.lt/verslo-aplinka/2020/03/31/sprendziama-ar-keisti-subsidiju-uz-prastovas-tvarka-ir-dydzius#ixzz6IFy2ZCN6