LMPF | Ukmergė: Koronavirusas miškininkų darbų nesutrikdė
17471
post-template-default,single,single-post,postid-17471,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Ukmergė: Koronavirusas miškininkų darbų nesutrikdė

Ukmergė: Koronavirusas miškininkų darbų nesutrikdė

Nors koronavirusas išretino daugelio Ukmergės rajono savivaldybės įstaigų bei įmonių kolektyvų gretas, jis pavasarinio miškininkų darbų ritmo nesutrikdė. Tiesa, Valstybinės miškų urėdijos (VMU) Ukmergės regioninio padalinio administracija iš esmės dirba nuotoliniu būdu, būstinėje pluša tik keli specialistai, o  padalinio vadovas Virginijus Šalčiūnas viskam vadovauja būdamas saviizoliacijoje. Jis teigia esąs sveikas, tačiau turėjo kontaktą su  vienu padalinio darbuotoju, kuriam patvirtinta  COVID-19 , be to,  jo žmona dirba dėl koronaviruso židinio uždarytoje  Ukmergės ligoninėje.

„Sergantis mūsų specialistas dirba miške, jis kontaktų turėjo nedaug,  o girininkijos yra toliau nuo miesto, nuošalesnėse vietovėse, tai kontaktų irgi turi mažiau. Visos girininkijos dirba, taip pat visi darbininkai, medienos meistrai. Darbų labai daug, viskas kažkaip susidėjo į vieną krūvą. Kovo 12 -13 dienomis siautėjo labai stiprus vėjas, tai turime daug vėjovartų ir vėjolaužų. Skubame labai greitai jas suinventorizuoti  ir suskaičiuoti, pasiruošti kirtimo medžiagą, gauti  kirtimo leidimus ir organizuoti išvartų sutvarkymą iki liemenų kenkėjų skraidymo pradžios – tam likęs nepilnas mėnuo“,- aiškina VMU Ukmergės regioninio padalinio vadovas.

Daugiau: http://miskininkas.eu/ukmerge-koronavirusas-miskininku-darbu-nesutrikde/