LMPF | Jungtinė atstovybė susitiko su VMU vadovais
17382
post-template-default,single,single-post,postid-17382,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Jungtinė atstovybė susitiko su VMU vadovais

Jungtinė atstovybė susitiko su VMU vadovais

Šiandien, 2020-01-29, Valstybinių miškų urėdijoje (VMU)  veikiančių profesinių sąjungų jungtinės atstovybės (JA) įgaliotiniai susitiko su VMU direktoriumi Valdu Kaubre ir su kai kuriais kitais VMU  vadovaujančiais darbuotojais. LMPF pirmininkė Diana Raitelaitienė, kuri kartu yra ir JA įgaliotoji atstovė, pristatė JA parengtus siūlymus VMU Kolektyvinės sutarties papildymams ir pakeitimams. JA teikia apie dvidešimčiai Kolektyvinės sutarties  punktų pakeitimus ar papildymus, siekiant juos sukonkretinti, praplėsti, išaiškinti, kad abi sutarties šalys  juos vienodai traktuotį, taip pat atsisakyti kai kurių diskriminacinių nuostatų, diskriminuojančias kai kurias darbuotojų kategorijas. JA deleguoti atstovai taip pat pateikė iš VMU Trakų regioninio padalinio darbuotojų  gautą kreipimąsi dėl jų diskriminavimo nustatant  darbo užmokestį ir taip, jų nuomone, pažeidžiant Darbo kodekso 26 str. 4 p. ir 140 str. 5 p. nuostatas. JA pasiūlė, ką reikėtų pakeisti VMU Darbo užmokesčio sistemos apraše, kad nebūtų ribojimų visiems darbuotojams gauti jo pareigybės lygiui nustatytą bazinį atlyginimą. Taip pat buvo pasiūlyti VMU pelno rezervo, skirto darbuotojų kultūriniams, sporto, ugdymo ir panašiems tikslams, paskirstymo tarp regioninių padalinių ir administracijos principai.

Susitikimas traktuotas kaip apsikeitimas informacija. Sutarimai bus priimami sekančiuose susitikimuose.

Dėkojame JA atstovybės nariams Aušrai Beresnevičienei, Rūtai Kilčauskienei, Mindaugui Kriščiūnui, Rokui Lastauskui argumentuotai atstovavusiems darbuotojų interesus.

 

LMPF informacija