LMPF | Dveji metai – daug ar mažai?
17362
post-template-default,single,single-post,postid-17362,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Dveji metai – daug ar mažai?

Dveji metai – daug ar mažai?

Praėjo dveji metai, kai savo veiklą pradėjo VĮ Valstybinių miškų urėdija (VMU). Praėjusį laikotarpį galima įvardinti dviem žodžiais: sunku ir įdomu. Sunku, nes teko kurti įmonę nuo “pamatų“, priimti lyg kūdikį, kurio gimimas lauktas, bet nei kraitelis jam paruoštas, nei žinoma, kur jį dėti. Įdomu, nes pati situacija kėlė daug iššūkių, teko išeiti iš komforto zonos, sužinoti daugybę naujų dalykų, tapti vadovų komandos dalimi ir prisiimti atsakomybę už sprendimus, turinčius įtakos įmonės bei  žmonių likimui.

Žvelgiant iš dabartinės perspektyvos dalis sprendimų galbūt galėjo būti ir kitokie, bet pati situacija tuo momentu diktavo veiksmus, būtinus tam laikotarpiui. Valdyba susideda iš įvairių sričių specialistų, tad teko mokytis kompromisų meno, derinti skirtingas patirtis, prisitaikyti prie kitokio darbų tempo. Ne kartą teko savęs klausti, ar tai tikrai geriausias sprendimas, ką dar galima padaryti, kad rezultatas būtų optimalus. Priimtas nutarimas dalį posėdžių rengti ne centriniame įmonės biure buvo tikrai geras ir neleido atsipalaiduoti bei užmiršti, kad pagrindiniai VMU darbai ir procesai vyksta regionuose, o centre priimami sprendimai tiesiogiai įtakoja regionuose dirbančių kolegų veiklą. Kartu su posėdžiais vyksta ir tiesioginiai susitikimai su padaliniuose dirbančiais žmonėmis, kad jie galėtų tiesiogiai užduoti valdybos nariams klausimus, išsakyti pastebėjimus, teikti pasiūlymus. Po susitikimų gauti atgarsiai leidžia teigti, kad žmonės jaučiasi labiau įtraukti, girdimi.

Šiuo metu jau matyti, kad įdėtas darbas duoda vaisių, pradeda ryškėti rezultatai, įsibėgėja procesai, kuriems sukurti reikėjo daug pastangų. Teigti, kad jau galima atsikvėpti ir toliau ramiai dirbti einamuosius darbus, tikrai negalim. Ramybės neduoda didžiulė VMU pajamų priklausomybė nuo rinkos kainų ir paklausos, nes beveik neturime alternatyvių veiklų ir pajamų šaltinių. Prisiimti įmonės valdymo įsipareigojimai nuolat verčia sukti galvą, kaip turimus resursus paskirstyti visiems ūkiniams poreikiams bei įsipareigojimams visuomenei. Dar daug darbų nepadaryta, nemažai užduočių laukia, bet nueitas kelias teikia vilties, kad  bendromis jėgomis bei kompetencija ir likusieji kadencijos metai bus ne mažiau efektyvūs, o įmonei ir kolegoms norėtųsi padėkoti už kartu nueitą kelią, palinkėti energijos ir kantrybės įveikiant ateities iššūkius.

Ina Bikuvienė, VMU valdybos pirmininkė

Dveji metai – daug ar mažai?