LMPF | LPSK palaiko pasiūlymą GPM dalį paramai skirti raštu
17294
post-template-default,single,single-post,postid-17294,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

LPSK palaiko pasiūlymą GPM dalį paramai skirti raštu

LPSK palaiko pasiūlymą GPM dalį paramai skirti raštu

Informuojame, kad Seime po svarstymo pritarta Seimo narių Tomo Tomilino ir Valiaus Ąžuolo pasiūlymui leisti gyventojams ir toliau dalį savo pajamų mokesčio paramos gavėjams skirti popierinių prašymų būdu.

Mokesčio administratorius nuo 2020 m. sausio 1 d. ketino apriboti galimybę mokesčių mokėtojams prašymus dėl dalies pajamų mokesčio sumos pervedimo paramos gavėjams teikti raštu numatant galimybę šiuos prašymus teikti tik elektroniniu būdu.

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija, padariusi savo narių apklausą, nustatė, jog nemaža dalis vietinių profesinių sąjungų susidurtų su kliūtimis pildant bei teikiant deklaracijas tik elektroninėmis priemonėmis, todėl palaiko minėtą Seimo narių teikiamą Gyventojų pajamų mokesčio įstatymo pakeitimą.

Primename, jog nuo šių metų profesinėms sąjungoms nebereikia konkuruoti su viešosiomis įstaigomis ir nevyriausybinėmis organizacijomis dėl 2 proc. gyventojų skiriamos paramos. Kaip ir politinės partijos, profesinės sąjungos turi atskirą eilutę – gyventojai gali skirti joms 1 proc. gyventojų pajamų mokesčio (1,289 karto padidinus „ant popieriaus“ gaunamą darbo užmokestį, kitais metais – 0,6 proc. nuo 2019 m. sumokėto GPM). Lyginant su 2018 m., šiemet profesines sąjungas parėmė beveik tris kartus daugiau rėmėjų, o surinkta suma yra dvigubai didesnė.

Kad būtų priimtas įstatymas, leidžiantis prašymus skirti GPM dalį paramos gavėjams teikti ir raštu, turės būti dar vienas balsavimas Seime.

LPSK informacija