LMPF | Konservatoriai kreipėsi į prokuratūrą: įtaria, kad V.Kaubrė negalėjo būti paskirtas į pareigas
17291
post-template-default,single,single-post,postid-17291,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Konservatoriai kreipėsi į prokuratūrą: įtaria, kad V.Kaubrė negalėjo būti paskirtas į pareigas

Konservatoriai kreipėsi į prokuratūrą: įtaria, kad V.Kaubrė negalėjo būti paskirtas į pareigas

Trečiadienį konservatoriai kreipėsi į prokuratūrą, nes abejoja, ar Valstybinių miškų urėdijos direktorius Valdas Kaubrė galėjo būti paskirtas į pareigas. Nors jis laimėjo konkursą pareigoms užimti, įtariama, kad jis galėjo neatitikti konkurso reikalavimų. Vis dėlto aplinkos ministras Kęstutis Mažeika teigia, kad jam tokių abejonių nekyla, o V.Kaubrė priekaištus atmeta.

Įtaria šešėlinį sandorį Seimo konservatorių frakcijos atstovė Aistė Gedvilienė spaudos konferencijos metu paskelbė, kad prokuratūros prašo kreiptis į teismą su ieškiniu prašant panaikinti konkurso rezultatus. „Turimi oficialūs dokumentai rodo, kad V.Kaubrė neatitinka kvalifikacinių šioms pareigoms keltų reikalavimų. Turime labai rimtą pagrindą įtarti, kad aukščiausiuose valdžios sluoksniuose dėl šio posto įvyko šešėlinis sandoris“, – sakė konservatorė A.Gedvilienė.

Anksčiau LRT tyrimas skelbė, kad naujasis Valstybinių miškų urėdijos direktorius V.Kaubrė medžiojo kartu su Vyriausybės kancleriu Algirdu Stončaičiu ir aplinkos ministru Kęstučiu Mažeika. Konferencijoje paskelbta, kad V. Kaubrė galimai neatitinka urėdijos direktoriaus pareigybės nuostatų punkte numatytų reikalavimų turėti ne mažesnę kaip 3 metų vadovavimo didelei įmonei, didelės įmonės struktūriniam padaliniui ar įmonių grupei patirtį.

….Registrų centro duomenys rodo, kad įmonės „Domše Lietuva“ (iki 2011 metų įmonė vadinosi „Domše miškas“) vienintele akcininke iš tiesų buvo Švedijos bendrovė „Domsjo Fabriker“. Tačiau įmonės dokumentuose ir įstatuose lietuviška įmonė nėra įvardijama kaip Švedijos įmonės filialas ar atstovybė. Priešingai – dokumentuose rašoma, kad įmonė veikė savarankiškai. Šiuo metu bendrovė yra likviduota…..

Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/naujiena/aktualu/lietuva/konservatoriai-kreipesi-i-prokuratura-itaria-kad-v-kaubre-negalejo-buti-paskirtas-i-pareigas-56-1241996?copied

S