LMPF | Profesinės sąjungos palaiko idėją įteisinti laisvą dieną auginantiems vieną vaiką
17268
post-template-default,single,single-post,postid-17268,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Profesinės sąjungos palaiko idėją įteisinti laisvą dieną auginantiems vieną vaiką

Profesinės sąjungos palaiko idėją įteisinti laisvą dieną auginantiems vieną vaiką

Valdžios ir visuomenės susitarimų turi būti laikomasi, teigia prezidento vyriausiasis patarėjas. Pasak Simono Krėpštos, profesinės sąjungos ir prezidentas antradienį sutarė dėl siūlymų įteisinti papildomą laisvą dieną vieną vaiką auginantiems tėvams bei dėl mokesčių suvienodinimo.

„Sutampa prezidento ir darbuotojų atstovų požiūris dėl geresnio socialinio dialogo tarp darbuotojų ir darbdavių, vienas iš pavyzdžių yra prezidento siūlymais įteisinti vieną papildomą darbo dieną laisvą tiems asmenims, kurie turi ir vieną vaiką“, – žurnalistams po prezidento Gitano Nausėdos susitikimo su profesinių sąjungų atstovais sakė S. Krėpšta…..

…Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkė Inga Ruginienė sakė abejojanti, ar prezidento siūlymai dėl mokesčių suvienodinimo bus priimti.

„Mes atėjome išsakyti baimių, nes atidžiai stebime, kas vyksta Seimo koridoriuose ir matome, kad prezidento siūlymai apmokestinti tokiu pačiu tarifu kitas pajamas taip, kaip apmokestinti visi dirbantieji, kalbėti apie individualią veiklą, didesnį dividendų apmokestinimą kažkur nugula stalčiuose Seime“, – žurnalistams sakė I. Ruginienė.

I. Ruginienė taip pat sakė apgailestaujanti, kad savo interesus streiku turi ginti viena didžiausių švietimo profesinių sąjungų. Ji pabrėžė, kad protestuoja ir ugniagesiai, nevykdomais pažadais nepatenkinti medikai, kitos visuomenės grupės.

„Šiandien su prezidentu kartu sutarėme, kad Lietuvai reikia pasakyti, jog tai, kas sutarta, turi būti vykdoma, kad kolektyvinių sutarčių ir socialinio dialogo institutas turėtų būti viena iš pagrindinių priemonių komunikuojant tarp dviejų pusių, t.y. darbdavių ir darbuotojų atstovų. Negalime leisti situacijos, kai remiame autokratinę sistemą, o turėtume eiti į progresą“, – teigė ji.

Daugiau: https://www.alfa.lt/straipsnis/50406923/profesines-sajungos-palaiko-ideja-iteisinti-laisva-diena-auginantiems-viena-vaika