LMPF | Renčia užtvanką reformai
17203
post-template-default,single,single-post,postid-17203,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Renčia užtvanką reformai

Renčia užtvanką reformai

Senoji parlamentarų gvardija, prieš porą metų nesugebėjusi pasipriešinti miškų ūkio reformai, likvidavusiai 42 urėdijas, iš naujo kyla į kovą – Seimo Aplinkos apsaugos komitete (AAK) aptarti pasiūlymai atverti kelią steigtis daugybinėms miškų urėdijoms, šioms grąžinant juridinį statusą, kaip buvo iki reformos.

Urėdijų gaivinimo idėjos autoriai siekia, kad dėl šių pasiūlymų dar iki gruodžio 2 d. balsuotų Seimas ir šie netrukus įsigaliotų. Vienas urėdijų atkūrimo entuziastų – socialdemokratas Algimantas Salamakinas. Situacija – deja vu: 2015 m. pavasarį atmetus tuometės prezidentės Dalios Grybauskaitės veto, buvo įteisinta A. Salamakino ir dabartinio žemės ūkio ministro „socialdarbiečio“ Andriaus Palionio teikta Miškų įstatymo pataisa, „kirviu iškalusi“ konkretų 42 miškų urėdijų skaičių. Tokiais veiksmais socialdemokratai tuomet smogė į nugarą savo partijos bičiuliui premjerui Algirdui Butkevičiui, išdrįsusiam pasikėsinti į neliečiamą „urėdijų klubą“.

Plačiau: https://www.vz.lt/pramone/agroverslas/2019/11/04/rencia-uztvanka-reformai#ixzz64ILy87B8