LMPF | K. Bacvinka: „M. Pulkauninkui miškininkų bendruomenėje – ne vieta“
17064
post-template-default,single,single-post,postid-17064,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

K. Bacvinka: „M. Pulkauninkui miškininkų bendruomenėje – ne vieta“

K. Bacvinka: „M. Pulkauninkui miškininkų bendruomenėje – ne vieta“

Po Valstybinių miškų urėdijos (VMU) direktoriaus Mariaus Pulkauninko viešai išsakytų samprotavimų, kad per trisdešimt atkurtos nepriklausomybės metų iš Lietuvos miškų sektoriaus buvo išvogtas milijardas eurų bei kiek vėlesnių aiškinimų, kad  mintyje jis turėjęs „įmonės galimai negautą ir galimai tikėtiną gauti naudą“, savo nuomonę apie panorusį  iš pareigų pasitraukti VMU vadovą bei  jo darbo stilių išsakė ir Seimo narys, miškininkas, „valstietis“ Kęstutis Bacvinka. Pateikiame jo pasisakymą ir taip pat tikimės kitų miškininkų bei politikų komentarų.

Apie permainas valstybiniuose miškuose ir urėdijų reformą kalbėjo jau ne viena ankščiau rinkta valdžia, bet Lietuvos valstiečių iš žaliųjų sąjungai (LVŽS)  pradėjus miškų reformą aistros verda iki šiol. Vien tai, kad sulaukiame didžiulio nepasitenkinimo tiek iš pačių miškininkų, tiek iš medienos pramonės atstovų, tiek iš miškams ir jų būklei neabejingų visuomeninkų, rodo,  jog turėjome daugiau kalbėtis bei mažiau skubėti. Miškininkystė –  ne tik sudėtingas mokslas, bet ir menas suprasti mišką, jausti jo gyvavimo ciklus, tai – sunkus kasdieninis darbas,  reikalaujantis gilios profesinės intuicijos. Deja, viso to tikrai neaprėpsi suvesdamas rezultatus į lenteles ir užapvalintus skaičius.

Daugiau: http://miskininkas.eu/k-bacvinka-m-pulkauninkui-miskininku-bendruomeneje-ne-vieta/