LMPF | Dveji metai su Darbo kodeksu: kai lankstumą visi mato skirtingai
17059
post-template-default,single,single-post,postid-17059,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Dveji metai su Darbo kodeksu: kai lankstumą visi mato skirtingai

Dveji metai su Darbo kodeksu: kai lankstumą visi mato skirtingai

Mažiau žmonių, uždirbančių minimalią algą, ir daugiau lankstumo, bet daugiau ginčų dėl neišmokėtų algų ir atostogų. Neturinčios ką veikti Darbo tarybos ir komplimentai Darbo ginčų komisijai. Tiek privalumų ir trūkumų mato Darbo kodekso šalininkai ir kritikai, praėjus dviem jo egzistavimo metams.ėl MMA – skirtingas požiūris „Mes norėjome matyti mažiau žmonių, kurie uždirba minimalią algą. Prieš įsigaliojant Darbo kodeksui, 11 procentų žmonių, dirbdami pilną darbo dieną, uždirbdavo minimalią algą. Dabar tokių tebėra 2,5 proc.”, – pastebėjo Socialinės apsaugos ir darbo viceministrė Eglė Radišauskienė renginyje „Dveji metai su nauju Darbo kodeksu. Įvykę pokyčiai ir perspektyvos“.

Darbuotojai vis dar priversti paklusti

Su nauju Darbo kodeksu gimusios naujos sutarčių rūšys taip pat kėlė daug abejonių, tačiau, pasak E.Radiškauskienės, projektinės darbo sutartys dabar vienos populiariausių. Dar viena naujovė – pameistrystės sutartys, nors jų nėra daug, bet skaičius kasmet auga dvigubai. Tai dvi Kodekso naujovės, kurios, pasak viceministrės, pasiteisino.

Atleidimas darbdavio valia – dar vienas baubas, kurį kėlė Kodekso kritikai, tačiau E.Radiškauskienė minėjo, kad tokių atleidimų per dvejus metus buvo vos 294. „Šia teise nėra piktnaudžiaujama, ir naudojama tik išskirtinais atvejais“, – sakė ji. „Dėl atleidimų – neįvyko mano stebuklas“, – sakė I.Ruginienė. Išėjimas savo noru vis dar tebėra populiariausia atsisveikinimo forma. „Iš praktikos matome, kad darbuotojų derybinė galia nepadidėjo ir darbdavys naudojasi tuo. Būkim biedni, bet teisingi – darbuotojai yra priversti pasirašyti, kad išeina savo noru“, – pasakojo I.Ruginienė, kuri įsitikinusi, kad Darbo kodeksas jokios revoliucijos nepadarė.

Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/verslas/naujiena/finansai/dveji-metai-su-darbo-kodeksu-kai-lankstuma-visi-mato-skirtingai-662-1167538?copied