LMPF | Vyriausiajam urėdui M. Pulkauninkui iš Seimo – ir palaikymas, ir kritika
17034
post-template-default,single,single-post,postid-17034,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Vyriausiajam urėdui M. Pulkauninkui iš Seimo – ir palaikymas, ir kritika

Vyriausiajam urėdui M. Pulkauninkui iš Seimo – ir palaikymas, ir kritika

Valstybinių miškų urėdijos vadovui Mariui Pulkauninkui pareiškus norą trauktis iš posto, nes jis esą neturi politinio palaikymo, kai kurie parlamentarai tikina, kad tokį palaikymą jis turi, kiti gi mano, jog valstybės įmonės vadovui jo nė nereikia.

Aplinkos ministras Kęstutis Mažeika, ketvirtadienį teigęs, kad vyriausiasis urėdas bus atleistas šalių susitarimu, penktadienį nepatenkino M. Pulkauninko prašymo atleisti iš darbo ir patikino, kad jis turi politinį palaikymą.

Seimo Aplinkos apsaugos komiteto narys valstietis Kęstutis Bacvinka taip pat mano, kad M. Pulkauninkas turi politinį palaikymą.

„Kalbant apie pramonę ir miškų ūkio sektorių, manau, kad šis sektorius turi didesnį politinį apskritai, o ne tik valdančiųjų palaikymą. Gal emocijos sužaidė, gal kažko nesusitarė, nesusikalbėjo“, – BNS svarstė parlamentaras.

To paties komiteto narys, Socialdemokratų frakcijos narys, urėdijų pertvarkos priešininkas Linas Balsys kalbintas BNS piktinosi, kad valstybinės įmonės vadovas tikisi politikų globos.

„Man absurdiškai atrodo, kad įmonė turi turėti politinį palaikymą savo veiklai vykdyti taip, kaip ji mato, kaip reikalinga tai daryti. Verslas stengiasi eiti per politikus, kad galėtų patenkinti savo interesus“, – BNS teigė jis.