LMPF | Valstybė lengva ranka atsisako pinigų: leido dirbtinai mažinti valstybinės medienos kainą
17027
post-template-default,single,single-post,postid-17027,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Valstybė lengva ranka atsisako pinigų: leido dirbtinai mažinti valstybinės medienos kainą

Valstybė lengva ranka atsisako pinigų: leido dirbtinai mažinti valstybinės medienos kainą

Vyriausybė šiandien nutarė pakeisti prekybos valstybiniuose miškuose pagaminta žaliavine mediena ir miško kirtimo liekanomis tvarkos aprašą, nepaisant įspėjimų apie nuostolius valstybei ir pigiai parduodamą lietuvišką medieną. Vyriausiasis miškų urėdas teigia, kad šį kartą labiau atsižvelgta į pramonės pastabas.

Klausimo svarstymas ilgai netruko. Aplinkos ministras Kęstutis Mažeika nurodė, kad siūlymai yra „adekvatūs ir proporcingi siekiams ir tikslams, atitinka medienos kainų rinkos svyravimus“. Konkurencijos taryba nurodė, kad paskutinė dokumento versija su jais net nebuvo suderinta. Visgi projektui Vyriausybė pritarė.

Po posėdžio premjeras Saulius Skvernelis teigė, kad priimti sprendimai – laikini. „Atsižvelgta į STT. Nepilnai, bet dėl to, kad mes turime antrą pusmetį nesustabdyti prekybos mediena ir šiandien buvo priimtas sprendimas: iki lapkričio 1 dienos turi būti visiškai nauja tvarka paruošta su medienos prekyba. Tas ir bus padaryta. Dabar tas laikinas II pusmečio sprendimas, jis yra laikinas“, – teigė premjeras.

Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/verslas/verslas/valstybe-lengva-ranka-atsisako-pinigu-leido-dirbtinai-mazinti-valstybines-medienos-kaina.d?id=81503875