LMPF | VMU centrinė būstinė įsikurs Kazlų Rūdoje
16968
post-template-default,single,single-post,postid-16968,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

VMU centrinė būstinė įsikurs Kazlų Rūdoje

VMU centrinė būstinė įsikurs Kazlų Rūdoje

Lietuvos valstybinius miškus valdančios VĮ Valstybinių miškų urėdija (VMU)  administracija įsikurs Kazlų Rūdoje,  buvusios Kazlų Rūdos mokomosios miškų urėdijos patalpose. Jose, esančiose šio miesto Miškininkų gatvėje Nr. 1, šiuo metu yra VMU Kazlų Rūdos  regioninio padalinio, sujungusio Kazlų Rūdos ir Marijampolės miškų urėdijas, būstinė. Ji iš minėtų patalpų turėtų persikelti į Marijampolę –  atlaisvinti būtiną plotą VMU centrinei būstinei.

„Politinis sprendimas priimtas, bet dar liko detalės  – turi būti pateikti galutiniai skaičiavimai.

Svarstyta keletas alternatyvų, viena iš jų – Kazlų Rūda.  Dėl vietos keltos kelios sąlygos: kad nereikėtų vykdyti plyno lauko statybų ar labai didelių rekonstrukcijų, t. y.  nereikalautų didelių kaštų, taip pat buvo vertinama pačių pastatų būklė. Kazlų Rūdoje puikūs pastatai, mokomoji laboratorija, pakanka  vietos darbuotojams įsikurti. Iš čia geras ir greitas susisiekimas – automagistralė, geležinkelis, arti Kaunas, netoli ir VDU miškininkystės studijų bazė, svarbu, kad kompetencija ne mažėtų, o didėtų.  Be to, Kazlų Rūdos savivaldybė  viena iš miškingiausių, joje veikia daug miško pramonės įmonių. Iš esmės viskas arti ir pagal Vyriausybės programą, regioninę politiką bei tikslus viskas palankiai susikomplektuoja“,- tinklalapiui www.miskininkas.eu komentavo aplinkos ministras Kąstutis Mažeika.

Jo nuomone, per vasarą VMU  jau turėtų persikelti į savo nuolatinę vietą, nes už dabartines laikinas patalpas Vilniuje reikia mokėti nuomą. Patiems darbuotojams dėl persikraustymo problemų neturėtų kilti, specialistai sukomplektuoti ir dirba, jie žinojo, kad jų darbo vieta bus viename iš regionų. „Dar buvo kalbama apie Panevėžį ir Kauną, manome, kad pasirinkta geriausia vieta“,- patikino aplinkos ministras.

Daugiau: http://miskininkas.eu/vmu-centrine-bustine-isikurs-kazlu-rudoje/