LMPF | Priekaištai dėl naikinamų miškų
16961
post-template-default,single,single-post,postid-16961,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Priekaištai dėl naikinamų miškų

Priekaištai dėl naikinamų miškų

Aplinkos ministrui Kęstučiui Mažeikai vakar Seimo socialdemokratų frakcijoje teko aiškintis, kodėl net ir po urėdijų reformos, kurią valdantieji vadina itin sėkminga, masiškai kertami miškai. Net ir saugomose teritorijose. Beje, Konstitucinis Teismas reformą pripažino antikonstituciška, tačiau valdantieji ją vis tiek toliau stums.

KT paskelbus, kad Miškų įstatymo pataisos Seime buvo priimtos prieštaraujant Konstitucijai, Seimo socialdemokratų partijos frakcija vakar „ant kilimėlio“ išsikvietė naująjį aplinkos ministrą K.Mažeiką.

„Norime, kad aplinkos ministras pasakytų savo viziją, ką ketina daryti su pradėta miškų reforma. Juo labiau kad K.Mažeika, būdamas Seimo Aplinkos apsaugos komiteto pirmininkas, buvo vienas iš reformos iniciatorių“, – prieš posėdį sakė frakcijos seniūnas Julius Sabatauskas.

Socialdemokratai su ministru kalbėjosi apie pradėtos Miškų reformos trūkumus, taip pat – apie plynų kirtimų uždraudimą miškuose.

Daugiau: http://www.respublika.lt/lt/naujienos/lietuva/lietuvos_politika/priekaistai_del_naikinamu_misku/