LMPF | Aplinkos ministre siūloma teisingumo viceministrė I. Gudžiūnaitė
16875
post-template-default,single,single-post,postid-16875,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Aplinkos ministre siūloma teisingumo viceministrė I. Gudžiūnaitė

Aplinkos ministre siūloma teisingumo viceministrė I. Gudžiūnaitė

Ketvirtadienį premjeras Saulius Skvernelis pateikė prezidentei Daliai Grybauskaitei teisininkės, teisingumo viceministrės Irmos Gudžiūnaitės kandidatūrą į aplinkos ministrus. Ji yra valdančiosios koalicijos partnerės Lietuvos socialdemokratų darbo partijos (LSDDP) narė.

Vyriausybės spaudos tarnyba ketvirtadienį pranešė, kad iš Radviliškio kilusi 30-metė p. Gudžiūnaitė Vilniaus universitete yra įgijusi teisės magistro laipsnį, dirbo teisininke, teisingumo atašė Lietuvos nuolatinėje atstovybėje Europos Sąjungoje.

 Nuo praėjusių metų birželio ji yra teisingumo viceministrė. Ponią Gudžiūnaitę į savo komandą pasikvietė pernai gegužę naujuoju teisingumo ministru tapęs Elvinas Jankevičius. Jis į Vyriausybę buvo deleguotas LSDDP.

Ir pati p. Gudžiūnaitė BNS patvirtino priklausanti šiai partijai. Tačiau, jos teigimu, šis pasiūlymas tapti ministrų kabineto nare nėra susijęs su jos partiškumu.

Juozas Bernatonis, LSDDP vicepirmininkas, VŽ patvirtino, kad jokio oficialaus šios partijos sprendimo dėl p. Gudžiūnaitės delegavimo į Aplinkos ministerijos vadovus nebuvo.

„Tai buvo paties premjero pasirinkimas ir nepamenu, ar kada nors pokalbiuose su juo pastaruoju metu esame minėję apie šią kandidatūrą. Tad ją pasirinko pats Vyriausybės vadovas. Mes, kaip partija, labai remiame p. Gudžiūnaitės kandidatūrą, nes tai tikrai yra gabi profesionalė. Aš pats ją buvau pasirinkęs atašė Briuselyje, kai buvau teisingumo ministru. Ten ji dirbo tikrai labai produktyviai ir profesionaliai. Todėl neabejoju šios kandidatūros pasirinkimu, tuo labiau, kad yra daug su Aplinkos ministerija susijusių teisinių problemų ir klausimų“, — VŽ kalbėjo p. Bernatonis.

„Tai jaunas, profesionalus, veržlus žmogus, kurio teisinis išsilavinimas, tarptautinė patirtis, žinios įgytos viceministrės pareigose leidžia tikėtis, kad Irma Gudžiūnaitė sėkmingai spręs itin svarbius ir aktualius klausimus, patenkančius į Aplinkos ministerijos atsakomybės sritį“, — Vyriausybės pranešime spaudai cituojamas p. Skvernelis.

Plačiau: https://www.vz.lt/verslo-aplinka/2019/01/31/aplinkos-ministre-siuloma-teisingumo-viceministre-igudziunaite#ixzz5eCFKRvbX