LMPF | Byra VMU vadovų komanda – urėdiją paliko du pavaduotojai
16858
post-template-default,single,single-post,postid-16858,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Byra VMU vadovų komanda – urėdiją paliko du pavaduotojai

Byra VMU vadovų komanda – urėdiją paliko du pavaduotojai

VĮ Valstybinė miškų urėdija (VMU) netikėtos permainos – nuo sausio 18 dienos joje nebedirba du direktoriaus pavaduotojai: pavaduotojas miškininkystei Valdas Vaičiūnas ir pavaduotojas miškotvarkai Alfredas Galaunė. VMU direktorius Marius Pulkauninkas svetaineiwww.miskininkas.eu patvirtino, kad darbo santykiai su abiem pavaldiniais užbaigti šalių susitarimu.

Valstybinės miškų urėdijos vadovas sakė nenorįs komentuoti, kas buvo tokio apsisprendimo iniciatorius: įmonė ar joje dirbę pavaduotojai. Paklaustas, ar priežastys susijusios su medžiotojų klubu „Girios”, M. Pulkauninkas patikino: „Tai yra susiję su darbu įmonėje, ne su išoriniais, o su vidiniais darbais. Įmonei keliami labai dideli tikslai, reforma yra didelė ir mes ieškome geriausių priemonių ir tinkamiausios komandos, kuri galėtų tuos tikslus įgyvendinti. Esame dėkingi tiek Valdui Vaičiūnui, tiek Alfredui Galaunei, kad jie kartu buvo įmonės kūrimo etape ir atliko tikrai svarbų vaidmenį“, – tvirtino direktorius.

M. Pulkauninkas sakė, kad konkursas į laisvas pareigas bus skelbiamas artimiausiu metu. „Žinoma, pirmiausia reikia parengti jo sąlygas“, – patikslino VMU vadovas.

V. Vaičiūnas užėmė VMU direktoriaus pavaduotojo miškininkystei pareigas, o prieš tai jis daug metų vadovavo Aplinkos ministerijos Miškų departamentui. A. Galaunė buvo VMU direktoriaus pavaduotojas miškotvarkai, o prieš užimdamas šias pareigas jis vadovavo Miškotvarkos institutui.

V. Vaičiūno mobilusis telefonas sausio 21 d. buvo išjungtas, o A. Galaunė tinklalapiui www.miskininkas.eu patvirtino, kad iš pareigų išėjo šalių susitarimu ir nuo bet kokių komentarų susilaikė.

Atleidimų su valdyba nederino

VMU valdybos pirmininkė Ina Bikuvienė situaciją pakomentavo taip: „Oficiali versija yra tokia, kokia yra, kitokios niekas nepranešė. Tai buvo vadovybės sprendimas, kuri su niekuo nesitarė, tai buvo staigmena tiek mums, tiek, kiek žinau, abiems buvusiems pavaduotojams. Neturiu daug patirties, tačiau daugiau jos turintieji tikina, kad tokio lygio vadovų atleidimas iš pareigų turėtų būti derinamas su valdyba. Valdyba dėl tokios žinios, kurią A. Galaunė pranešė praėjusį ketvirtadienį, o įmonės vadovybė – penktadienį, buvo šokiruota“.

I. Bikuvienė tvirtino, kad Miškotvarkos institute, kuriam vadovavo A. Galaunė, dirbo penkiolika metų ir puikiai pažįsta šį žmogų. „Specialistas buvo neblogas, gal kiek jam trūko ryžto priimant tam tikrus sprendimus, tačiau žinant, kad pas mus viskas politizuota ir sprendimai dažnai nepriklauso nuo paties vadovo, vertinti objektyviai tikrai yra sunku. Su V. Vaičiūnu teko susidurti tik valdybos posėdžių metu, tad negalėčiau komentuoti. Žinoma, jis daug metų dirbo Aplinkos ministerijos Miškų departamento vadovu, išgyveno daug pasikeitimų ir vadovų kaitų, turi nemažai patirties“.

I. Bikuvienė neslėpė, kad M. Pulkauninko sprendimas jai buvo netikėtas, nes niekada nebuvo jokio pokalbio, net užuominos, kad pavaduotojų darbas direktoriaus netenkina, kad jie blogai atlieka pareigas.

Ar gali būti, kad koją pakišo medžiotojų klubas „Girios“? „Ar priklausomybė šiam klubui yra uždrausta įstatymu? – klausimu į klausimą atsakė VMU valdybos pirmininkė. – Nuo kada žmogaus laisvalaikio leidimas tampa kliūtimi eiti pareigas? Galų gale tokius klausimus sprendžia Vyriausioji tarnybinės etikos komisija, jei sprendimas dar nepriimtas, man sunku vertinti“.

Augustė Teiberytė