LMPF | Lūkesčių laiškas Vyriausybei
16847
post-template-default,single,single-post,postid-16847,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Lūkesčių laiškas Vyriausybei

Lūkesčių laiškas Vyriausybei

Vyriausybės sudaryta komisija, kuri iki kovo pradžios Seimui turi pateikti Ilgalaikio tvaraus viešojo sektoriaus darbuotojų darbo užmokesčio finansavimo iki 2025 metų strategijos projektą, posėdžiavo tris kartus bei vieną kartą dalyvavo diskusijoje su žinomais ekspertais.

Nors kitame posėdyje sausio 18 d. jau žadama pateikti pirminį strategijos projektą, iki šiol neaišku, į kokius konkrečius klausimus turi būti atsakyta. Demonstruojama daug statistikos ir skaičių, bet jie rodo bendrą situaciją, kuri remiasi raktiniu žodžiu „vidutiniškai“. Todėl ir vaizdas susidaro toks, kad Lietuva ES kontekste viešojo sektoriaus finansavimo prasme atrodo visai neblogai.

Turbūt tokia pasirinkta Vyriausybės taktika ir nereiktų stebėtis, nes tapo tradicija pirmiausia numatyti rezultatą, o procesą paskui suvaldyti taip, kad bendras sprendimas būtų toks, kokio norėta. Taip jau atsitiko pernai minimalios algos kėlimo (MMA) klausimu, kai pageidaujamam skaičiui buvo bandoma pritaikyti nustatytą formulę. Ir tik dėl tvirtos profesinių sąjungų pozicijos Vyriausybė nutarė MMA kelti daugiau nei planuota.

Daugiau: http://www.lpsk.lt/2019/01/15/lukesciu-laiskas-vyriausybei/?